Bloemkoolpuree met spekjes en kruidenroomkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/16/2023 - 18:36
Bereidingswijze
Kook de bloemkool beetgaar in water met zout.
Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet

Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Giet de aardappelen af en laat ze nog even goed droogstomen.
Stamp de aardappelen fijn met de melk, het ei en de kruidenroomkaas. (Is de puree te dik, voeg dan nog wat melk toe).
Schep de goed uitgelekte bloemkoolroosjes door de aardappelpuree.
Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Bak de spekreepjes knapperig in een droge koekenpan.
Meng de spekreepjes door de bloemkoolpuree.
Afbeelding
Bloemkoolpuree met spekjes en kruidenroomkaas
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De beetgaar gekookte bloemkool wordt gemengd met de spekreepjes en aardappelpuree met kruidenroomkaas.
Heerlijk.
Ingrediƫnten
1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
100 gram magere spekreepjes
500 gram kruimige aardappelen
Zout, peper, nootmuskaat
plm. 50 ml melk
1 losgeklopt ei
75 gram kruidenroomkaas (bijv.boursin)
Hulpmiddelen & keukengerei
pannen
koekenpan
aardappelstamper
Leuke tips
Lekker met een balletje gehakt.
Verdeel wat gehakte lente-uitjes erdoor.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494486
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid