Witte bonenschotel met paprika, courgette, geitenkaas en rucola

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/16/2023 - 16:30
Bereidingswijze
Doe de witte bonen in een vergiet en spoel ze af. Laat goed uitlekken.
Verhit de olijfolie in een hapjespan.
Bak de courgette een paar minuten. Bak de knoflook even mee.
Voeg dan de stukjes paprika eraan toe. Bak even mee .
Meng de balsamicoazijn en de chilivlokken erdoor en smoor de groenten met deksel op de pan op laag vuur voor plm. 5 minuten.
Voeg de witte bonen eraan toe en warm alles goed door.
Verkruimel de geitenkaas. Verdeel de geitenkaas en de rucola over de witte bonen..
Afbeelding
Witte bonenschotel met paprika, courgette, geitenkaas en rucola
Witte bonenschotel met paprika, courgette, geitenkaas en rucola
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het oorspronkelijke recept van deze overheerlijke witte bonenschotel vond ik op de site van Allerhande. Ik heb er mijn eigen draai aangegeven. Witte bonen in tomatensaus spoel ik altijd af omdat ik de tomatensaus hierin niet zo lekker vind. De smaak van de tomatensaus is toch al in de bonen getrokken.
 
Ingrediënten
2 blikjes witte bonen in tomatensaus (à 400 gram)
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 groene paprika, in kleine stukjes
1 rode paprika, in kleine stukjes
½ courgette, in blokjes
½ theelepel chilivlokken
1½ eetlepel witte balsamicoazijn
100 g zachte geitenkaas, in stukjes
50 gram rucola
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan
vergiet
Leuke tips
Lekker met een salade en eventueel gebakken aardappelen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494481
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid