Bereidingswijze
Prei in ringetjes snijden en eventueel wassen. Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden (ongeveer 1,5 cm). In de pan olie verhitten en daarin de spekreepjes bruin maar niet krokant bakken. Prei en aardappels toevoegen. Samen 5 minuutjes zachtjes bakken. Visbouillon en laurierblaadjes toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Vis in stukken snijden (zelf maak ik stukken van zo'n 3 cm maar het luister niet heel nauw en ligt er maar net aan wat je lekker vind. Room erbij schenken en 15 minuten zachtjes laten koken tot de vis gaar is en de saus wat ingedikt.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk recept met prei, witvis en aardappels. Het advies is om er witte of wilde rijst bij te serveren maar zelf hou ik het bij alleen het vispotje. Er zitten tenslotte al aardappels in. Het origineel gaart in de oven maar ik heb geen overvaste pan dus doe het gewoon op het fornuis.
Ingrediƫnten
500 gram prei
4 middelgrote aardappels
1 eetlepel olijfolie
1/2 duo bakje spekreepjes ofwel 125 gr
400 ml visbouillon
2 laurierblaadjes
500 gram kabeljauw of andere witvis
125 ml kookroom of slagroom
4 middelgrote aardappels
1 eetlepel olijfolie
1/2 duo bakje spekreepjes ofwel 125 gr
400 ml visbouillon
2 laurierblaadjes
500 gram kabeljauw of andere witvis
125 ml kookroom of slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan of hapjespan
Leuke tips
eventueel serveren met rijst.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494440
Homepage ID
1966160
Teller
0
Bron
Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid