Cappuccino- Yoghurt taart - dè taart voor je volgende feestje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 01/31/2023 - 18:32
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 graden boven-en onder-warmte of 160 graden hete-lucht,

Vet de bodem van een springvorm (26 cm doorsnede) in en bekleed de bodem met bakpapier. Randen niet invetten.
Bodem:
Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en mix hiervan een glad deeg.
Bodem in het midden van de oven plm. 30 minuten bakken.
Bodem uit de vorm halen en laten afkoelen.
Bodem dwars doormidden snijden zodat je twee lagen krijgt. Bovenste deel van de bodem iets dikker snijden.
Onderste deel van de bodem op een schaal leggen. Taartring of rand van de springvorm eromheen leggen.

Vulling:
Gelatine weken in koud water (plm. 10 minuten).
3 eetlepels water verwarmen. Cappuccinopoeder hierin oplossen. Gelatine uitknijpen en al roerend oplossen in de opgeloste cappuccino.
Yoghurt met de suiker mengen met de cappuccino-oplossing. Koel wegzetten.
Abrikozen uitlekken en in reepjes snijden.

Slagroom met vanillesuiker stijfkloppen. Zodra de yoghurtmassa wat dikker begint te worden de slagroom erdoor spatelen.
Helft van de vulling over de onderste taartbodem verdelen.
Hierover de reepjes abrikozen verdelen.
Tweede taartbodem erop leggen en beetje aandrukken.
Rest vulling hierover verdelen. Met behulp van een eetlepel wat golfjes maken.
Minimaal twee uur koud wegzetten (liever een nacht) en daarna taartring of rand springvorm verwijderen.
Chocolade met behulp van een dunschiller schaven of grof raspen.
Geraspte chocolade over de taart verdelen (kan ook met gezeefde cacao).







Afbeelding
Cappuccino- Yoghurt taart - dè taart voor je volgende feestje
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
De bodem- en tussenlaag van de taart bestaat uit chocolade-kokosdeeg. Het deeg is gemakkelijk te maken. Ook de vulling is niet moeilijk te maken. Het enige - voor sommigen een punt - is het gebruik van de gelatine. Doe zoals ik het beschreven heb en je taart is zo klaar zonder problemen.De taart kan al een dag tevoren worden gemaakt.
Ingrediënten
Deeg:
100 gram bloem
30 gram maïzena
10 gram cacaopoeder
3 afgestreken theelepels bakpoeder
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker'
Mespunt zout
3 eieren (M)
1 eetlepel water
125 gram zachte boter
30 gram gemalen kokos

Vulling:
8 blaadjes witte gelatine
3 eetlepels water
2 zakjes cappuccinopoeder (elk van 10 gram)
500 gram natuuryoghurt
150 gram suiker
1 bik halve abrikozen op sap (uitlekgewicht 240 gram)
500 ml slagroom
2 zakje vanillesuiker

Garnering:
Geraspte chocolade
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm 26 cm doorsnede
mixer
zeef
beslagkommen
oven
pannetje
Leuke tips
In plaats van geraspte chocolade kun je ook gezeefde cacao gebruiken.
In plaats van de bodem zelf te bakken, kun je ook kant-en-klare bodems gebruiken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1494366
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Bakboek Dr. Oetker - Italienisch backen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid