Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak hierin de blokjes courgette lichtbruin.
Bak de gesnipperde ui en knoflook even mee.
Blus af met de balsamicoazijn. Voeg de honing en de oregano hieraan toe en alles met elkaar even aan de kook komen.
Haal de pan van de warmtebron en laat wat afkoelen. Doe alles over in een slaschaal.
Meng de tomatenblokjes, kappertjes, olijven en wat peper en zout erdoor.
Meng op het laatst de rucola erdoor, en eventueel de geroosterde pijnboompitten. Dien op.
Bak hierin de blokjes courgette lichtbruin.
Bak de gesnipperde ui en knoflook even mee.
Blus af met de balsamicoazijn. Voeg de honing en de oregano hieraan toe en alles met elkaar even aan de kook komen.
Haal de pan van de warmtebron en laat wat afkoelen. Doe alles over in een slaschaal.
Meng de tomatenblokjes, kappertjes, olijven en wat peper en zout erdoor.
Meng op het laatst de rucola erdoor, en eventueel de geroosterde pijnboompitten. Dien op.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere frisse salade kun je eten als voorgerecht of bijgereht.
De courgette in blokjes worden vooraf gebakken in deolijfolie die daarna wordt afgeblust met balsamicoazijn. Lekker met tomatenblokjes, olijven, kapppertjes en geroosterde pijnboompitten.
De courgette in blokjes worden vooraf gebakken in deolijfolie die daarna wordt afgeblust met balsamicoazijn. Lekker met tomatenblokjes, olijven, kapppertjes en geroosterde pijnboompitten.
Ingrediënten
75 gram gewassen rucola
1 kleine courgette, schoongemaakt in kleine blokjes
1 vleestomaat, gewassen in blokjes
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Zwarte olijven, zonder pit, naar smaak
1 flinke eetlepel kappertjes, uitgelekt
3 eetlepels olijfolie
1 ½ eetlepel witte balsamicoazijn
1 ½ eetlepel vloeibare honing
Peper, zout .
2 theelepels gedroogde oregano
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten (optioneel)
1 kleine courgette, schoongemaakt in kleine blokjes
1 vleestomaat, gewassen in blokjes
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Zwarte olijven, zonder pit, naar smaak
1 flinke eetlepel kappertjes, uitgelekt
3 eetlepels olijfolie
1 ½ eetlepel witte balsamicoazijn
1 ½ eetlepel vloeibare honing
Peper, zout .
2 theelepels gedroogde oregano
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten (optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
slaschaal en slacouvert
slaschaal en slacouvert
Leuke tips
Lekker als voorgerecht of lunchgerecht
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1494365
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid