Kabeljauwfilet met gruyère uit de oven

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/16/2023 - 08:49
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 graden Celsius.
Ovenschaal invetten.
Vis met zout en peper bestrooien en in de ovenschaal leggen.
De boter smelten en al roerende de bloem toevoegen en ongeveer 3 minuten laten garen.
De visbouillon erbij roeren tot een gladde saus ontstaat.
Saus op zacht vuur 5 minuten laten koken.
Op smaak brengen met zout, peper, citroensap en mosterd.
Saus over de vis schenken, met de kaas bestrooien en vis in het midden van de oven
ongeveer (40 minuten voor 800 gram kabeljauwfilet) gaat laten worden en gratineren.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept heb ik jaren geleden voor het eerst gemaakt, Ik weet niet meer waar ik het vandaan heb.
Maar het was direct al een succes
Ingrediënten
kabeljauw 800 gram

boter 35 gram
bloem 25 gram
vis bouillon 30 cl
gruyère geraspt 100 gram
citroensap 1 el
mosterd 2 tl
boter om ovenschaal in te vetten
zout
peper

Leuke tips
Garneren met fijngesneden peterselie en schijfjes citroen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1494247
Homepage ID
151284
Teller
0
Bron
Jaren geleden ergens (weet niet meer waar) vandaan gehaald.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
peterrombouts
Gelegenheid