Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 graden boven- en onder-warmte of 150 graden hete-lucht.
Springvorm invetten en met bloem bestuiven
150 gram boter op lage warmtebron laten smelten, iets laten afkoelen.
Bloem, bakpoeder. Mespunt zout, 75 gram suiker en 1 vanillesuiker door elkaar mengen. De vloeibare boter erdoor mengen en met de mixer hiervan kruimels maken. Kruimels verdelen over de bodem van de vorm en wat aandrukken,
Plm. 30 minuten koud wegzetten.
Amaretti (tot op 1 eetlepel: even bewaren) kleiner maken,
Eieren, 175 gram suiker, en vanillesuiker schuimig kloppen.
Mascarpone, kwark, Amaretto en puddingpoeder door elkaar roeren.
Door het eimengsel mengen en verdelen over de bodem in de springvorm.
Rest amaretti en Amandelschaafsel over de taart verdelen.
Plm.1 uur en 15 minuten bakken op de onderste richel van de voorverwarmde oven.
Springvorm invetten en met bloem bestuiven
150 gram boter op lage warmtebron laten smelten, iets laten afkoelen.
Bloem, bakpoeder. Mespunt zout, 75 gram suiker en 1 vanillesuiker door elkaar mengen. De vloeibare boter erdoor mengen en met de mixer hiervan kruimels maken. Kruimels verdelen over de bodem van de vorm en wat aandrukken,
Plm. 30 minuten koud wegzetten.
Amaretti (tot op 1 eetlepel: even bewaren) kleiner maken,
Eieren, 175 gram suiker, en vanillesuiker schuimig kloppen.
Mascarpone, kwark, Amaretto en puddingpoeder door elkaar roeren.
Door het eimengsel mengen en verdelen over de bodem in de springvorm.
Rest amaretti en Amandelschaafsel over de taart verdelen.
Plm.1 uur en 15 minuten bakken op de onderste richel van de voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Superlekkere kwakrtaart waarvan een deel uit mascarpone bestaat. De bodem wordt eerst gemaakt (kruimeldeeg) en moet dan 30 minuten de koelkast in. Ondertussen maak je de vulling van o.a. amaretto, kwark en mascarpone. De gaat wordt over de (ongebakken) bodem verdeeld. Bovenop strooi de amaretti en geschaafde amandelen. Kan niet mislukken en is verrukkelijk. Gemaakt voor een clubje van buurvrouwen op 11 januari 2023 die allemaal het recept wilden.
Ingrediƫnten
150 gram boter + een beetje voor de vorm
150 gram bloem + een beetje voor de vorm
75 + 175 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
50 gram Amaretti (Ital.amandelkoekjes)
5 eieren (M)
250 gram mascarpone
500 gram magere kwark
7 eetlepels Amaretto likeur
1 zakje vanillepuddingpoeder om te koken (37 gr.)
50 gram amandelschaafsel
Eventueel poedersuiker om te bestuiven
150 gram bloem + een beetje voor de vorm
75 + 175 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
50 gram Amaretti (Ital.amandelkoekjes)
5 eieren (M)
250 gram mascarpone
500 gram magere kwark
7 eetlepels Amaretto likeur
1 zakje vanillepuddingpoeder om te koken (37 gr.)
50 gram amandelschaafsel
Eventueel poedersuiker om te bestuiven
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm 26 cm doorsnede
Mixer
Beslagkommen
Mixer
Beslagkommen
Leuke tips
Eventueel met poedersuiker bestrooien.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1494223
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Special Kochen & Geniessen, maart 2011
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid