Stamppot rode bietjes met gebakken bacon, augurkjes en Amsterdamse ui

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/12/2023 - 17:09
Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar, laat ze goed uitstomen en stamp de aardappelen fijn met de crème fraîche.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de uitsnippers glazig. Bak de bacon even mee tot lichtbruin.
Meng de geraspte bietjes hierdoor en laat ze even goeddoorwarmen.
Meng de aardappelen en de bietjes door elkaar. Meng de stukjes augurk en de uitjes door de stamppot.
Maak op smaak met de peper, zout, azijn en honing..
Lekker met uitgebakken speklapjes.
Afbeelding
Stamppot rode bietjes met gebakken bacon, augurkjes en Amsterdamse ui
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit keer besloot ik door de stamppot rode bietjes - naast de gebakken bacon - wat fijngesneden augurkjes en Amsterdamse uitjes te verwerken. Succes verzekerd.
Ingrediënten
500 gram voorgekookte rode bietjes(geschild en grof geraspt)
750 gram kruimige aardappelen
2 rode uien (gesnippperd)
100 gram iets dikker gesneden bacon in reepjes
100 gram crème fraîche
peper, zout
4 augurkjes in kleine stukjes gesneden
10 Amsterdamse uien, gehalveerd

Hulpmiddelen & keukengerei
pan
rasp
Leuke tips
Lekker met veldsla :
https://www.smulweb.nl/recepten/1093129/zoetzure-veldsla-met-spekreepjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494221
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid