Bereidingswijze
- Maak de groenten schoon en hak ze fijn, snijd het vlees in blokjes.
- Bak de spekblokjes voeg dan eerst het vlees toe en bak het rondom bruin, doe dan de groenten erbij en smoor deze enkele minuten mee.
- Voeg laurierblad, kruidnagel en peperkorrels toe en giet de hete bouillon erbij.
- Breng de soep aan de kook, laat 90 minuten op laag vuur pruttelen en verwijder dan de kruiden.
- Bind de soep desgewenst lichtjes met sausbindmiddel of gemengde bloem en voeg de room toe, breng kort aan de kook. Breng indien nodig nog op smaak met zout en peper.
- Voeg de vooraf gebakken paddenstoelen toe en laat heet worden.
- Serveer bestrooid met peterselie.
- Bak de spekblokjes voeg dan eerst het vlees toe en bak het rondom bruin, doe dan de groenten erbij en smoor deze enkele minuten mee.
- Voeg laurierblad, kruidnagel en peperkorrels toe en giet de hete bouillon erbij.
- Breng de soep aan de kook, laat 90 minuten op laag vuur pruttelen en verwijder dan de kruiden.
- Bind de soep desgewenst lichtjes met sausbindmiddel of gemengde bloem en voeg de room toe, breng kort aan de kook. Breng indien nodig nog op smaak met zout en peper.
- Voeg de vooraf gebakken paddenstoelen toe en laat heet worden.
- Serveer bestrooid met peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke wildsoep en vol van smaak maar let op, deze gebonden soep is wel veel machtiger dan een helder wildbouillonnetje.
Wij smulden ervan tijdens ons kerstdiner 2022.
Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt zodat de kinderen nog een emmertje soep mee naar huis konden nemen.
Wij smulden ervan tijdens ons kerstdiner 2022.
Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt zodat de kinderen nog een emmertje soep mee naar huis konden nemen.
Ingrediënten
- 500 gram gemengd wildgoulashvlees
- 150 gram gerookte spekblokjes
- 1 st prei
- ½ knolselderij
- 1 peterseliewortel
- 2 liter wildbouillon
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 5 peperkorrels
- sausbinder of bloem
- zout en peper
- 500 gram gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, shi-take, kastanjechampignons, witte champignons)
- room
- peterselie om mee te garneren
- 150 gram gerookte spekblokjes
- 1 st prei
- ½ knolselderij
- 1 peterseliewortel
- 2 liter wildbouillon
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 5 peperkorrels
- sausbinder of bloem
- zout en peper
- 500 gram gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, shi-take, kastanjechampignons, witte champignons)
- room
- peterselie om mee te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
grote soeppan
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494118
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Chefkoch.de/ aangepast en in eigen keuken bereid en gefotografeerd
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid