Stoverij van varkenswangetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/30/2022 - 16:26
Bereidingswijze
Kruid de varkenswangetjes met peper en zout.
Laat een flinke Klont boter smelten in een grote pan en bak daarin de varkenswangetjes bruin.
Voeg vervolgens de grofgesneden sjalot, ui, prei, en wortel toe.
Doe er voor extra smaak 2 laurierblaadjes en een takje rozemarijn bij.
Blus het geheel met de wittewijn., zet onder met water en oeg de runderbouillonpasta toe.
Breng het geheel aan de kook zet het vervolgens op een zacht vuurtje en laat 2 uur garen.

Hak de cantharellen fijn 3n snij de paling in blokjes
Smelt een klontje boter in een steelpannetje en stoof hierin de cantharellen samen met het teentje look, het sjalotje en de blokjes paling in aan.
Kruid met peper en zout
Haal het van het vuur en meng er een fijngehakte ste gel lenteui onder.
Zet aan de kant.

Was de rest van de lenteui en stoof de stengels aan in een klontje boter.
Kruid met peper en zout.

Haal de gare varkenswangetjes uit de saus en leg ze 8n een andere pa
Voeg sojasaus, en balsamicosiroop en laat inkoken.

Even de Japanse champions aanzetten in wat boter als je ze niet ruw wilt eten


Serveren:
Neem een diep voorverwarmd bord.
En zet in het midden een serveer ring.
Schep er 2 lepeltjes van de warme mengeling van hampions en paling in.
Leg er een varkenswangetje boven op.
Werk het gerechtje af met een stengel lenteui.
Enkele gebakken of ruwe japanse champions enkele blokjes ganzenlever, wat verse kruiden of ress en de geroosterde sesamzaadjes.



Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gerecht  en ziet er mooi uit
Ingrediënten
Voor de stoverij:
4 varkenswangetjes
1 ui grofgesneden
1 sjalot grofgesneden
1 stengel selder grofgesneden
1 preistengel grofgesneden
1/ 2 wortel grofgesneden
2 laurierblaadjes
1 takje rozemarijn
250 ml witte wijn
2 eetl runderbouillonpasta.( of 2 runderbouillonblokjes).
2 eetl sojasaus
1 eetl balsamicosiroop
Peper en zout.
Boter

Voor de garnituur:
100 gr cantharellen fijngehakt
O,5 gerookte palingfilet, in blokjes
+ extra Voor afwerking
1 teen knoflook fijngehakt
1 sjalotje fijngehakt
1 bosje lenteui
2 eetl sesamzaad geroosterd
50 gr Japanse champions ( enoki, shii-take, shii-take eji)
1 plakje ganzenlever
Hulpmiddelen & keukengerei
E.v.t stoomoven
Dresseerring
Leuke tips
Als je grote eters hebt pak dan 2 varkenswangetjes per persoon
Heb een scheut cognac door de saus gedaan
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494102
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pejejaru
Gelegenheid