Bereidingswijze
Gehaktballen :
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Meng gehakt en de andere ingrediënten met de handen .
-Rol in (15-16) gehaktballen ter grootte van een golfbal en leg ze op een omrande bakplaat bekleed met folie. Bak 40-45 minuten of tot de gehaktballetjes gaar zijn tot 70°C inwendig ( keukenthermometer).
Saus :
- meng alle sausingrediënten in een pot .
- zet de pot op middelhoog vuur. Verwarm gedurende 10 minuten onder af en toe roeren. Zodra de saus begint te sudderen, haal je van het vuur.
Serveer gehaktballetjes met saus, verse bieslook en sesamzaadjes.
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Meng gehakt en de andere ingrediënten met de handen .
-Rol in (15-16) gehaktballen ter grootte van een golfbal en leg ze op een omrande bakplaat bekleed met folie. Bak 40-45 minuten of tot de gehaktballetjes gaar zijn tot 70°C inwendig ( keukenthermometer).
Saus :
- meng alle sausingrediënten in een pot .
- zet de pot op middelhoog vuur. Verwarm gedurende 10 minuten onder af en toe roeren. Zodra de saus begint te sudderen, haal je van het vuur.
Serveer gehaktballetjes met saus, verse bieslook en sesamzaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Saucy Asian Meatballs zijn perfect voor feestjes! Dit eenvoudige aperitiefrecept is een combinatie van gebakken gehaktballen en een zoete gembersaus die slechts 10 minuten duurt om te maken.
Ingrediënten
Gehaktballen :
1 kg gemengd gehakt
200 g Panko Brood Kruimels
2 theelepels Gedroogde Gehakte Ui
1 theelepel Knoflookpoeder
½ theelepel zeezout
¼ theelepel gemalen peper
1 Eetlepel Gedroogde Peterselie Vlokken
12 cl zure room
2 grote eieren
Saus :
200 g Musselman's Appelboter
12 cl sojasaus
12 cl water
50 g witte suiker
1 theelepel Knoflookpoeder
½ theelepel uienpoeder
1 theelepel verse geraspte gember
Toppings :
Gehakte Verse Bieslook
Geroosterde sesamzaadjes
1 kg gemengd gehakt
200 g Panko Brood Kruimels
2 theelepels Gedroogde Gehakte Ui
1 theelepel Knoflookpoeder
½ theelepel zeezout
¼ theelepel gemalen peper
1 Eetlepel Gedroogde Peterselie Vlokken
12 cl zure room
2 grote eieren
Saus :
200 g Musselman's Appelboter
12 cl sojasaus
12 cl water
50 g witte suiker
1 theelepel Knoflookpoeder
½ theelepel uienpoeder
1 theelepel verse geraspte gember
Toppings :
Gehakte Verse Bieslook
Geroosterde sesamzaadjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1494094
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid