Gebakken heilbot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/28/2022 - 09:05
Bereidingswijze
-Verwarm je oven voor op220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier of folie en plaats je ovenrek in het midden van je oven. (Als u bakpapier gebruikt, snijdt u het perkament op maat op uw bakplaat, zonder overhang.)
-Bereid de marinade/kruiden in een kleine vorm door de geperste knoflookteentjes, Dijon, citroensap en -schil, de paprika en een paar flinke snufjes zout en peper met een vork te mengen ; voeg de olijfolie toe, 1 eetlepel per keer, en meng goed
-Leg de heilbotfilets op de voorbereide bakplaat en bestrijk elke filet met het kruidenmengsel (of giet het er direct overheen), en als je een paar minuten hebt, laat de filets dan 10 tot 20 minuten marineren.
-Plaats de gekruide filets in de oven en bak gedurende 10 tot 12 minuten; zet dan je ovenstand op "grillen" en laat de vis 2 tot 3 minuten roosteren tot hij een beetje kleur heeft en zacht, schilferig en gaar is.
-Strooi er tot slot wat verse dille over, voeg schijfjes of partjes citroen toe en serveer met een bijgerecht naar keuze.(zie tips)
Afbeelding
Gebakken heilbot
Gebakken heilbot
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sappig en smaakvol, deze heerlijke gebakken heilbot is gekruid met citroen, knoflook, Dijon en dille. Licht en gezond, en het is klaar om te serveren in ongeveer twintig minuten!
Ingrediënten
2 grote teentjes knoflook, geperst door knoflookpers
1 theelepel Dijon-mosterd
1 theelepel citroensap
½ theelepel citroenschil
Snufje paprikapoeder (ongeveer ⅛ - ¼ theelepel)
Zout
Zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
4 heilbotfilets zonder vel ( elk circa 180 g )
Verse dille, gehakt voor garnering
Citroenschijfjes of partjes erbij
Leuke tips
Heilbot op deze manier bakken levert een vochtig, smaakvol stuk vis op, perfect om te serveren met een lichte begeleiding van eenvoudige quinoa, of wat geroosterde aardappelen, gebakken asperges, geroosterde groenten of zelfs een groene salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494067
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Cozy Apron - chef = Ingrid Beer
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid