Vegete lasagne van Jeroen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/27/2022 - 17:16
Bereidingswijze
Olie verhitten in pan, uien klein snijden en glazig bakken, dan knoflook erbij en laurier en de helft van de Italiaanse kruiden.
Paprika in stukjes snijden erbij doen en meebakken met de uien.
Prei klein snijden en meebakken als de paprika al haast gaar is.
Na 10 min. blokjes tomaat erbij doen en de passata. De wijn en suiker toevoegen en de rest van de Italiaanse kruiden, oregano, en paprikapoeder. Zachtjes laten pruttelen en regelmatig met je rechterhand en lepel met de klok mee omroeren.
Na ca. 15 minuten sudderen, de Champignons schoonmaken en in dikke plakken snijden. In koekenpan met beetje olijfolie gaar bakken (apart houden). Daarna tomatenpuree toevoegen aan de saus totdat de saus voldoende dik is. Hoeft niet altijd hele blikje te zijn. Ca. 3 kwart van het blikje.

Oven voorverwarmen -> hete lucht oven 180 graden.

Opbouwen
Laurierblaadjes uit de saus halen.
Lasagneschaal pakken, dun laagje saus op de bodem. Dan laag lasagnebladen, indien nodig op maat maken door te breken.
Dan laag lasagne erop doen en weer lasagnebladen. Dan nog een laag saus.
Weer bedekken met lasagnebladen. Nog een laag saus erop doen. Daarop de champignons verdelen (zoveel mogelijk zonder bakvet)
Dan weer een laag lasagnebladen en saus erop. Dan 400 gram grof geraspte Parmezaanse kaas erop doen. Dan laag lasagnebladen en de rest van de saus.

Schaal 25 min. in het midden van de voorverwarmde oven zetten. Dan grof geraspte belegen kaas erover verdelen en nog 5 tot 20 minuten in de oven laten staan tot de kaas voldoende gesmolten is.
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vegetarische lasagne van Jeroen (4-6 personen)=16pxIngrediënten=16pxOlijfolie, flinke scheut =16px4 grote uien=16px2 grote tenen knoflook=16px2,5 paprika=16px1,5 preitje=16px250 gram grote kastagnechampignons=16px400 gram Parmezaanse kaas=16px200 gram belegen kaas=16pxGroot blikje tomatenpuree=16px250 gr. passata=16px400 gram blokjes tomaat (blik)=16px6 laurierblaadjes =16pxHalf potje gemengde Italiaanse gedroogde kruiden (Verstegen)=16pxOregano 1,5 eetlepel =16pxGrof gemalen vier seizoenen peper flink wat=16pxTheelepel paprikapoeder=16pxZout naar smaak =16px3 schepjes suiker =16pxFlinke scheut rode wijn=16pxLasagnebladen  =16pxOlie verhitten in pan, uien klein snijden en glazig bakken, dan knoflook erbij en laurier en de helft van de Italiaanse kruiden.=16pxPaprika in stukjes snijden erbij doen en meebakken met de uien.=16pxPrei klein snijden en meebakken als de paprika al haast gaar is.=16pxNa 10 min. blokjes tomaat erbij doen en de passata. De wijn en suiker toevoegen en de rest van de Italiaanse kruiden, oregano, en paprikapoeder. Zachtjes laten pruttelen en regelmatig met je rechterhand en lepel met de klok mee omroeren. =16pxNa ca. 15 minuten sudderen, de Champignons schoonmaken en in dikke plakken snijden. In koekenpan met beetje olijfolie gaar bakken (apart houden). Daarna tomatenpuree toevoegen aan de saus totdat de saus voldoende dik is. Hoeft niet altijd hele blikje te zijn. Ca. 3 kwart van het blikje.  =16pxOven voorverwarmen -> hete lucht oven 180 graden.  =16pxOpbouwen=16pxLaurierblaadjes uit de saus halen. =16pxLasagneschaal pakken, dun laagje saus op de bodem. Dan laag lasagnebladen, indien nodig op maat maken door te breken. =16pxDan laag lasagne erop doen en weer lasagnebladen. Dan nog een laag saus.=16pxWeer bedekken met lasagnebladen. Nog een laag saus erop doen. Daarop de champignons verdelen (zoveel mogelijk zonder bakvet) =16pxDan weer een laag lasagnebladen en saus erop. Dan 400 gram grof geraspte Parmezaanse kaas erop doen. Dan laag lasagnebladen en de rest van de saus.  =16pxSchaal 25 min. in het midden van de voorverwarmde oven zetten. Dan grof geraspte belegen kaas erover verdelen en nog 5 tot 20 minuten in de oven laten staan tot de kaas voldoende gesmolten is.
Ingrediënten
Vegetarische lasagne van Jeroen (4-6 personen)
Ingrediënten
Olijfolie, flinke scheut
4 grote uien
2 grote tenen knoflook
2,5 paprika
1,5 preitje
250 gram grote kastagnechampignons
400 gram Parmezaanse kaas
200 gram belegen kaas
Groot blikje tomatenpuree
250 gr. passata
400 gram blokjes tomaat (blik)
6 laurierblaadjes
Half potje gemengde Italiaanse gedroogde kruiden (Verstegen)
Oregano 1,5 eetlepel
Grof gemalen vier seizoenen peper flink wat
Theelepel paprikapoeder
Zout naar smaak
3 schepjes suiker
Flinke scheut rode wijn
Lasagnebladen

Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal
Oven
Rasp
Koekenpan
Knoflookpers
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494059
Homepage ID
45863
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
emmy_c
Gelegenheid