Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de knoflooktenen in de lengte. Vet de braadslee in met olie. Dep de reebout droog met keukenpapier. Maak er met een mes 12 kleine inkepingen in. Vul ze elk met ½ teen knoflook en 1 takje tijm (pikeren). Bestrooi met peper en zout.
- Verhit 3 el boter en de olie in een braadpan en bak de bout in 5 min. rondom aan. Het geeft niet als het bot uit de pan steekt. Leg de bout in de braadslee, schenk het bakvet erover en verdeel de rest van de boter in vlokken erover. Steek de thermometer in het dikste deel van het vlees. Bak de bout in ca. 45 min. gaar of tot de thermometer 70 °C aangeeft. Bedruip elke 15 min. met bakvet.
- Neem het vlees uit de oven en schep het braadvet uit de braadslee. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Schep ondertussen het braadvet van de reebout in een steelpan. Voeg de port en wildfond toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. inkoken. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de reebout met de saus.
- Verhit 3 el boter en de olie in een braadpan en bak de bout in 5 min. rondom aan. Het geeft niet als het bot uit de pan steekt. Leg de bout in de braadslee, schenk het bakvet erover en verdeel de rest van de boter in vlokken erover. Steek de thermometer in het dikste deel van het vlees. Bak de bout in ca. 45 min. gaar of tot de thermometer 70 °C aangeeft. Bedruip elke 15 min. met bakvet.
- Neem het vlees uit de oven en schep het braadvet uit de braadslee. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Schep ondertussen het braadvet van de reebout in een steelpan. Voeg de port en wildfond toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. inkoken. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de reebout met de saus.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze heerlijke reebout die bovendien erg eenvoudig is om te maken hadden wij tijdens ons kerstdiner 2022. Het sausje, dat eigenlijk nog het meeste werk is, maakt het gerecht wel helemaal af.
Geen moeilijke ingrediënten en weinig fratsen ideaal als je moet multi-tasken dus geen stress.
Geen moeilijke ingrediënten en weinig fratsen ideaal als je moet multi-tasken dus geen stress.
Ingrediënten
- 6 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 900 g reebout (achterbout)
- 12 takjes verse tijm
- 5 el ongezouten roomboter
- 200 ml rode port
- 4 el wildfond
- 50 ml verse slagroom
- 4 el olijfolie
- 900 g reebout (achterbout)
- 12 takjes verse tijm
- 5 el ongezouten roomboter
- 200 ml rode port
- 4 el wildfond
- 50 ml verse slagroom
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494052
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Allerhande/AH/ in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid