Hertenvlees Marsala ( Venison Marsala)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/25/2022 - 09:08
Bereidingswijze
-Klop de steaks tot een dikte van 6 mm met een vleeshamer.
-Strooi de bloem op een groot bord en wentel beide kanten van de steaks door de bloem
-Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak tot het goudbruin is, 1-2 min per kant. Haal de steaks uit de braadpan en leg ze op een met keukenpapier beklede plaat.
-Voeg 1-2 tl olijfolie toe als de koekenpan er droog uitziet. Voeg de champignons toe en bak 2-3 min, tot ze licht goudbruin zijn. Haal de champignons uit de pan.
-Blus de pan af door de Marsala-wijn en bouillon toe te voegen en eventuele vastzittende stukjes los te schrapen. -Zet het vuur laag en laat 5-6 minuten sudderen tot het mengsel iets is ingekookt.
-Doe het vlees en de champignons terug in de pan en laat 2-4 minuten sudderen om goed door te verwarmen.
-Breng op smaak met peper en zout.

-Serveer over aardappelpuree of witte rijst met een kant van groene groenten.
Afbeelding
Hertenvlees Marsala ( Venison Marsala)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hertenvlees Marsala is een diep en smaakvol recept dat een unieke manier biedt om uw hertenbiefstuk te gebruiken. (Maar het zou net zo goed werken met rundvlees!)
Ingrediënten
4 hertenbiefstuk (elk circa 140 g)
65 g bloem
1 1/2 eetlepel olijfolie, verdeeld
500 g gesneden champignons
24 cl Marsala-wijn
24 cl runderbouillon (natriumarm)
Zout en peper naar smaak)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1494031
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - curious cuisinière -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid