Duitse zeven kruidensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/25/2022 - 08:56
Bereidingswijze
-Smelt boter in een soeppan . Voeg sjalotten en gehakte prei toe en bak op middelhoog vuur tot de uien zacht zijn, 5-7 min.
-Voeg het water en de gesneden aardappelen toe. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur laag. Laat de aardappelen gaar sudderen, 20 min.
-Voeg de greens en kruiden toe en laat 10 minuten sudderen.
-Pureer de soep met een staafmixer (of doe de soep in een traditionele blender en mix tot een gladde massa).
-Voeg de melk, zout en peper toe. Goed mengen.

Serveer de soep zoals hij is, of gegarneerd met zure room, croutons of extra kruiden.
Afbeelding
Duitse zeven kruidensoep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze groene soep wordt traditioneel geserveerd op Witte Donderdag. Met een mix van verse kruiden en bladgroenten is het Kruidensoep perfect voor het voorjaar.
Ingrediënten
1 eetlepel ongezouten boter
2 sjalotten, fijngehakt
1 middelgrote prei, gehakt
1 liter water
2 aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
350 g verse spinazie, gehakt
150 g verse peterselie, gehakt
50 g bieslook, gehakt
50 g verse dille, gehakt
50 g selderijblaadjes, gehakt
50 g zuring, waterkers of rucolablaadjes, gehakt
12 cl melk
1 ½ tl zout
¼ tl gemalen zwarte peper
Optionele garnituren :
Zure room
Croutons
Extra kruiden
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494030
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - curious cuisinière
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid