Gedijde kipkerriesalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/24/2022 - 17:00
Bereidingswijze
~voor de marinade ~
Meng de in blokjes gesneden kippendijen met 2 El olie, 1 El. Sojasaus, knoflook, ui, peper de kurkuma en 2 a 3 tl kerrie en laat dit minimaal een uur staan.

~bereiden ~
Verhit in een hapjes pan een scheut olie en bak hierin de gemarineerde kip,
Tot deze gaar en licht krokant is.
Schep alles in een vergiet en laat het uitlekken. !vang het vocht op!
En laat dit afkoelen.

Doe de afgekoelde kipmengsel in een ruime kom en voeg er de mayonaise aan toe samen met 2 tl kerriepoeder, bieslook en indien gewenst een beetje bakvocht toe. Meng dit alles goed door elkaar.

Naar smaak zout en peper toevoegen.

Laat een nachtje in de koelkast staan.

Afbeelding
Gedijde kipkerriesalade
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Na altijd die kant en klaar kip kerrie salades voor op een toastje dacht ik ik ga het eens zelf proberen. Eerst zo simpel mogelijk om later vanalles toe te voegen en de smaak mijns inziens op te krikken.
Vandaar hierbij mijn kipkerrie salade
Ingrediƫnten
500 gr. Kippendijen in kleine blokjes
2 tenen knoflook fijn gehakt
1/2 cayennepeper fijn gehakt
1/2 middelgrote ui fijn gesnipperd
4 a 5 El. Mayonaise (volle calve)
1 El. Bieslook fijngehakt
4 Tl. Kerriepoeder (verstegen)
1 Tl. Kurkuma (verstegen)
Zout en peper naar smaak
Zonnebloemolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan
Kom
Houten pollepel
Leuke tips
Lekker op een broodje of toastje bij de borrel oid.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1494026
Homepage ID
3040600
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
RonaldvdZ
Gelegenheid