Bereidingswijze
VOOR DE BISQUE:
-Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie en boter toe. Voeg de prei en knoflook toe, samen met een snufje zout en de rode pepervlokken, en bak, onder regelmatig roeren, tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. -Breng het preimengsel over naar de bodem van uw slowcooker-pan.
-Voeg de tomatenpuree, bouillon, water, tomaten, Old Bay-kruiden en suiker toe en roer goed om te combineren.
-Klop in een mengbeker de cognac/sherry en bloem tot een gladde massa. Roer door het bouillonmengsel. Voeg zout en peper toe en kook in de slowcooker 4 uur op low of 2 uur op high.
-Proef de bisquebasis voor kruiden en pas indien nodig aan.
-Roer de scampi, room, verse krab en peterselie erdoor en kook nog 15 minuten of tot de garnalen roze en gaar zijn. Houd warm tot je klaar bent om te serveren.
VOOR DE KRABTOPPING:
- Terwijl je bisque kookt, maak je de krab-topping door het citroensap, mayonaise, mosterd en peterselie in een mengkom te combineren. Spatel het krabvlees er voorzichtig door en zorg ervoor dat het niet te veel breekt.
-Breng op smaak met zout en peper. Koel bewaren tot u klaar bent om te serveren.
SERVEREN:
-Schep de bisque in serveerschalen en garneer met wat van de koude krabsalade. Garneer eventueel met extra peterselie en dien warm op met geroosterd croutonsbrood.
-Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie en boter toe. Voeg de prei en knoflook toe, samen met een snufje zout en de rode pepervlokken, en bak, onder regelmatig roeren, tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. -Breng het preimengsel over naar de bodem van uw slowcooker-pan.
-Voeg de tomatenpuree, bouillon, water, tomaten, Old Bay-kruiden en suiker toe en roer goed om te combineren.
-Klop in een mengbeker de cognac/sherry en bloem tot een gladde massa. Roer door het bouillonmengsel. Voeg zout en peper toe en kook in de slowcooker 4 uur op low of 2 uur op high.
-Proef de bisquebasis voor kruiden en pas indien nodig aan.
-Roer de scampi, room, verse krab en peterselie erdoor en kook nog 15 minuten of tot de garnalen roze en gaar zijn. Houd warm tot je klaar bent om te serveren.
VOOR DE KRABTOPPING:
- Terwijl je bisque kookt, maak je de krab-topping door het citroensap, mayonaise, mosterd en peterselie in een mengkom te combineren. Spatel het krabvlees er voorzichtig door en zorg ervoor dat het niet te veel breekt.
-Breng op smaak met zout en peper. Koel bewaren tot u klaar bent om te serveren.
SERVEREN:
-Schep de bisque in serveerschalen en garneer met wat van de koude krabsalade. Garneer eventueel met extra peterselie en dien warm op met geroosterd croutonsbrood.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke feestelijke soep uit de slowcooker
Ingrediënten
VOOR DE BISQUE:
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels boter
3 preien, goed gewassen en in plakjes
4 teentjes knoflook, fijngehakt
Snufje rode pepervlokken
2 eetlepels tomatenpuree
800 g zeevruchten of visbouillon
50 cl water
1 blik tomatenblokjes
1 theelepel Old Bay-kruiden
1 eetlepel suiker
20 cl droge sherry (of cognac, cognac, droge witte wijn)
2 theelepels zout
1 theelepel gemalen zwarte peper
50 g bloem voor alle doeleinden
24 cl room
500 g gepelde/ontdarmde scampi
200 g krabvlees
2 eetlepels verse peterselie, gehakt
Geroosterd brood of croutons, om te serveren
VOOR DE KRABTOPPING:
Sap van een ½ citroen
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel Dijon-mosterd
1 theelepel volkoren mosterd
1 eetlepel verse peterselie, gehakt
200 g krabvlees
Zout en peper naar smaak
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels boter
3 preien, goed gewassen en in plakjes
4 teentjes knoflook, fijngehakt
Snufje rode pepervlokken
2 eetlepels tomatenpuree
800 g zeevruchten of visbouillon
50 cl water
1 blik tomatenblokjes
1 theelepel Old Bay-kruiden
1 eetlepel suiker
20 cl droge sherry (of cognac, cognac, droge witte wijn)
2 theelepels zout
1 theelepel gemalen zwarte peper
50 g bloem voor alle doeleinden
24 cl room
500 g gepelde/ontdarmde scampi
200 g krabvlees
2 eetlepels verse peterselie, gehakt
Geroosterd brood of croutons, om te serveren
VOOR DE KRABTOPPING:
Sap van een ½ citroen
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel Dijon-mosterd
1 theelepel volkoren mosterd
1 eetlepel verse peterselie, gehakt
200 g krabvlees
Zout en peper naar smaak
Leuke tips
de chef van dit recept had een slowcooker die als een koekenpan kan worden gebruikt, dus hij heeft het gerecht in de slowcooker gemaakt.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494018
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid