Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 170°C. Beboter een ovenschaal en wrijf ze in met een gehalveerd teentje knoflook.
2 Schil de aardappelen en de knolselder. Snij ze in flinterdunne plakjes en meng ze met de tijm. Doe ze in de ovenschaal.
3 Roer de eidooiers los met de room, peper en zout. Schenk over de groenten en druk goed aan. Dek af met bakpapier en zet 1 uur in de oven, of tot de gratin gaar is. Laat afkoelen.
4 Een halfuur voor je de gratin serveert: verwarm de oven voor op 180°C. Snij de gratin in stukken en leg ze op een bak - plaat op bakpapier. Bestrooi met paneermeel en leg er klontjes boter op. Zet 15 à 20 minuten in de oven. Werk af met truffelolie en tijm.
2 Schil de aardappelen en de knolselder. Snij ze in flinterdunne plakjes en meng ze met de tijm. Doe ze in de ovenschaal.
3 Roer de eidooiers los met de room, peper en zout. Schenk over de groenten en druk goed aan. Dek af met bakpapier en zet 1 uur in de oven, of tot de gratin gaar is. Laat afkoelen.
4 Een halfuur voor je de gratin serveert: verwarm de oven voor op 180°C. Snij de gratin in stukken en leg ze op een bak - plaat op bakpapier. Bestrooi met paneermeel en leg er klontjes boter op. Zet 15 à 20 minuten in de oven. Werk af met truffelolie en tijm.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk lekker
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
500 g knolselder
1 knoflook teentje
1 el verse tijm (blaadjes + enkele takjes extra)
4 eidooiers
30 cl slagroom
paneermeel
truffelolie
boter
peper
zout
500 g knolselder
1 knoflook teentje
1 el verse tijm (blaadjes + enkele takjes extra)
4 eidooiers
30 cl slagroom
paneermeel
truffelolie
boter
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493989
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid