Tomatensoep van verse tomaten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/19/2022 - 23:54
Bereidingswijze
Maak eerst de kippenbouillon (circa 1 liter). Dan de ingekeepte tomaten toevoegen en 10 minuten koken, eruit,halen en ontvellen, terug in de bouillon.
Boter smelten, ui en knof aanfruiten, peterselie toevoegen.
Bouillon met tomaat pureren.
Bloem aanbakken in het ui mengsel, goed omscheppen. Dan beetje bij beetje de tomatenprut erdoor roeren.
Afronden met toevoegen van creme fraiche. Lekker met toostjes met camembert.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor ons samen om oud en nieuw heerlijk te vieren! Ieder jaar weer iets anders!
Ingrediƫnten
1 liter kippenbouillon (zelfgetrokken van 1 bout, bouillonbuiltje, bouillonblokjes en de rest)
750 gram zoete, middelgrote tomaten
Boter
Ui
knoflook
bloem
peterselie
Creme fraiche
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan, mixer en garde
Leuke tips
Koriander of munt voor de liefhebber...
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493974
Homepage ID
1408507
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
zomaareenbezoeker
Gelegenheid