Bereidingswijze
- Plaats het gesloten blik Confit de Canard in een bak heet water, zodat het vet vloeibaar wordt en je daarna de eendenpoten gemakkelijk uit het vet kunt halen.
- Schil de aardappels en kook ze gaar.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Verwijder het vel van de eendenpoten, pluk het vlees van de botjes en zet dit opzij.
- Pel de uien en sjalotten en snipper ze fijn, veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes.
- Neem een lepel van het eendenvet en fruit hierin de ui en sjalot en voeg de champignons toe.
- Voeg even later ook het eendenvlees toe en laat het mee doorwarmen.
- Maak de aardappelpuree van de gekookte aardappelen met de crème fraiche (eventueel melk), mosterd, peper, zout en nootmuskaat.
- Doe het vleesmengsel in een ovenschaal en schep de aardappelpuree erop.
- Zet het geheel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
- Schil de aardappels en kook ze gaar.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Verwijder het vel van de eendenpoten, pluk het vlees van de botjes en zet dit opzij.
- Pel de uien en sjalotten en snipper ze fijn, veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes.
- Neem een lepel van het eendenvet en fruit hierin de ui en sjalot en voeg de champignons toe.
- Voeg even later ook het eendenvlees toe en laat het mee doorwarmen.
- Maak de aardappelpuree van de gekookte aardappelen met de crème fraiche (eventueel melk), mosterd, peper, zout en nootmuskaat.
- Doe het vleesmengsel in een ovenschaal en schep de aardappelpuree erop.
- Zet het geheel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Laatst was ik een paar dagen in Parijs en daar koos ik dit heerlijke gerecht van de menukaart. En ik heb me toch zitten smullen. Omdat ik Parmentier sowieso altijd al een heerlijk gerecht vind kwam ik hierna op het idee om het zelf ook eens maar eens een keertje met eend te maken. Een goede afwisseling op de stoofvlees-parmentier-van-jeroen-meus die ik al vaker heb gemaakt.
Deze versie met Confit de Canard is dan wel wat luxer en is heel goed geschikt voor Kerstmis of andere bijzondere gelegenheden.
TIP: Gebruik hiervoor een blik Confit de Canard, iets wat je overal in Frankrijk (en ook steeds vaker in Nederland) kunt kopen.
Deze versie met Confit de Canard is dan wel wat luxer en is heel goed geschikt voor Kerstmis of andere bijzondere gelegenheden.
TIP: Gebruik hiervoor een blik Confit de Canard, iets wat je overal in Frankrijk (en ook steeds vaker in Nederland) kunt kopen.
Ingrediënten
- 1 kg. Kruimige aardappelen
- 1 blik Confit de canard met 4 of 5 poten
- 2 uien
- 2 sjalotten
- 250 gram (kastanje)champignons
- 200 gram crème fraiche (eventueel nog een scheutje melk)
- 1 el mosterd (naar smaak)
- peper, zout en nootmuskaat
- 1 blik Confit de canard met 4 of 5 poten
- 2 uien
- 2 sjalotten
- 250 gram (kastanje)champignons
- 200 gram crème fraiche (eventueel nog een scheutje melk)
- 1 el mosterd (naar smaak)
- peper, zout en nootmuskaat
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493965
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid