Bereidingswijze
1 Spoel het witloof en snij het in grove stukken. Schil de uien en snipper ze fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
2 Bak het witloof samen met de uien aan in een scheutje olijfolie. Voeg er de aardappelen en de laurierblaadjes aan toe.
3 Blus met het witbier, de bouillon en de room. Voeg er 20 cl water aan toe en laat het 20 minuten op een zacht vuurtje koken tot de aardappelen helemaal gaar zijn.
4 Haal de laurierblaadjes eruit en mix de soep. Doe er dan de blauwe kaas bij. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met enkele blokjes blauwe kaas.
2 Bak het witloof samen met de uien aan in een scheutje olijfolie. Voeg er de aardappelen en de laurierblaadjes aan toe.
3 Blus met het witbier, de bouillon en de room. Voeg er 20 cl water aan toe en laat het 20 minuten op een zacht vuurtje koken tot de aardappelen helemaal gaar zijn.
4 Haal de laurierblaadjes eruit en mix de soep. Doe er dan de blauwe kaas bij. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met enkele blokjes blauwe kaas.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pittige witloofsoep met wit bierÂ
Ingrediënten
2 aardappelen
10 witloof stronkjes
2 uien
100 g blauwschimmelkaas (type roquefort + wat extra als afwerking)
50 cl lichte room
2 flesjes witbier (type Hoegaarden)
20 cl water
2 blokjes groentebouillon
olijfolie
3 laurier blaadjes
peper
zout
10 witloof stronkjes
2 uien
100 g blauwschimmelkaas (type roquefort + wat extra als afwerking)
50 cl lichte room
2 flesjes witbier (type Hoegaarden)
20 cl water
2 blokjes groentebouillon
olijfolie
3 laurier blaadjes
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493954
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid