vegan mais soep met minimaiskolfjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/17/2022 - 13:55
Bereidingswijze
1
Snipper de ui en schil de gember. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. Snijd de gember fijn en pers de knoflook. Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 2 min. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur binden.

2
Snijd de paprika in stukjes. Voeg de maiskorrels, paprika, bouillon en kokosmelk toe. Verwarm al roerend. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken.

3
Pureer met de staafmixer. Snijd de maiskolfjes in de lengte in vieren en voeg toe. Verwarm nog 5 min. Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de bosui. Lekker met geroosterd brood.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
aangepast voor veganisten
Ingrediƫnten
1 grote ui
3 cm verse gember
2 el zonnebloemolie
1 teen knoflook
1 el tarwebloem
1 rode paprika
300 g mais in blik
700 ml groente bouillon van tablet
400 ml kokosmelk
425 g minimaiskolfjes in blik
3 stuks bosuien
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
Leuke tips
serveer met mini maiskolfje
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493949
Homepage ID
2421751
Teller
0
Bron
allerhande
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
WendyvanKuler
Gelegenheid