Bereidingswijze
- Snij de hamlap in stukken van 5 cm ; plaats in een keukenmachine en maal fijn . Breng over in een grote kom.
-Voeg gemalen varkensvlees, paneermeel, eieren, ui, gemalen mosterd en peper toe; meng licht maar grondig.
-Vorm in balletjes van circa 4 cm
-Plaats onderzetter in een 6 liter elektrische snelkookpan.
-Leg de gehaktballetjes op de onderzetter, overlappend indien nodig.
- meng de kersen, suiker, mosterd en Worcestershire-saus en giet over gehaktballetjes.
-Sluit deksel; sluit het overdrukventiel.
-Pas aan om gedurende 15 minuten op hoge druk te koken. Laat de druk op natuurlijke wijze ontsnappen.
-Verwijder gehaktballen hou ze warm. Onderzetter verwijderen.
-Meng maizena en whisky in een kleine kom tot een gladde massa; voeg toe aan de kooksappen
-Selecteer saute-instelling en pas aan voor laag vuur. Laat sudderen, onder voortdurend roeren, tot het ingedikt is, 1-2 minuten. Druk op annuleren.
-Serveer de saus met de gehaktballetjes.
-Voeg gemalen varkensvlees, paneermeel, eieren, ui, gemalen mosterd en peper toe; meng licht maar grondig.
-Vorm in balletjes van circa 4 cm
-Plaats onderzetter in een 6 liter elektrische snelkookpan.
-Leg de gehaktballetjes op de onderzetter, overlappend indien nodig.
- meng de kersen, suiker, mosterd en Worcestershire-saus en giet over gehaktballetjes.
-Sluit deksel; sluit het overdrukventiel.
-Pas aan om gedurende 15 minuten op hoge druk te koken. Laat de druk op natuurlijke wijze ontsnappen.
-Verwijder gehaktballen hou ze warm. Onderzetter verwijderen.
-Meng maizena en whisky in een kleine kom tot een gladde massa; voeg toe aan de kooksappen
-Selecteer saute-instelling en pas aan voor laag vuur. Laat sudderen, onder voortdurend roeren, tot het ingedikt is, 1-2 minuten. Druk op annuleren.
-Serveer de saus met de gehaktballetjes.
Afbeelding
Aantal personen
15.00
Aantal stuks
60.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere feesthapjes combineren de twee favorieten om het plezier en de smaak van je buffet een boost te geven.
Ingrediƫnten
1 gekookte dikke ham lap zonder been ( circa 620 g)
500 g gemalen varkensvlees
200 g paneer
2 grote eieren, licht losgeklopt
2 theelepels gedroogde gehakte ui
2 theelepels gemalen mosterd
1/2 theelepel peper
1 blik ontpitte zure kersen, ongedraineerd
50 g suiker
6 cl gele mosterd
1/2 theelepel Worcestershire-saus
1 eetlepel maizena
6 cl whisky
500 g gemalen varkensvlees
200 g paneer
2 grote eieren, licht losgeklopt
2 theelepels gedroogde gehakte ui
2 theelepels gemalen mosterd
1/2 theelepel peper
1 blik ontpitte zure kersen, ongedraineerd
50 g suiker
6 cl gele mosterd
1/2 theelepel Worcestershire-saus
1 eetlepel maizena
6 cl whisky
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
snelkookpan
snelkookpan
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1493943
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
taste of home - chef = Joyce Moynihan
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid