Bereidingswijze
-Pel en snijd de eieren in de lengte doormidden.
-Verwijder de dooiers en doe ze in een kleine kom.
-Vul een mok voor 1/3 met heet water. Roer de kleurstof erdoor. Dompel het smalle uiteinde van elk ei in het rode water en houd het 10-15 seconden vast. Laat de eieren uitlekken op keukenpapier, met de snijkant naar boven.
-Pureer de dooiers in een kleine kom.
-Roer mayonaise, mosterd, augurkrelish, paprikapoeder en eventueel mierikswortelsaus erdoor. Lepel of spuit in elk eiwit.
-Bevestig kappertjes voor ogen, een stukje ham voor een neus en een stukje peper voor een mond.
-Knip een klein gaatje in de punt van een spuitzak of in een hoek van een voedselveilige plastic zak en vul de zak met roomkaas. Knijp wenkbrauwen, snor en baard op gezicht; knijp pom-pom en trim op hoed.
-Koel, afgedekt, tot het opdienen.
-Verwijder de dooiers en doe ze in een kleine kom.
-Vul een mok voor 1/3 met heet water. Roer de kleurstof erdoor. Dompel het smalle uiteinde van elk ei in het rode water en houd het 10-15 seconden vast. Laat de eieren uitlekken op keukenpapier, met de snijkant naar boven.
-Pureer de dooiers in een kleine kom.
-Roer mayonaise, mosterd, augurkrelish, paprikapoeder en eventueel mierikswortelsaus erdoor. Lepel of spuit in elk eiwit.
-Bevestig kappertjes voor ogen, een stukje ham voor een neus en een stukje peper voor een mond.
-Knip een klein gaatje in de punt van een spuitzak of in een hoek van een voedselveilige plastic zak en vul de zak met roomkaas. Knijp wenkbrauwen, snor en baard op gezicht; knijp pom-pom en trim op hoed.
-Koel, afgedekt, tot het opdienen.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
24.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze kleine kerstmannen zijn gemakkelijker te maken dan ze eruit zien, en iedereen is er enthousiast over.
Ingrediƫnten
12 hardgekookte grote eieren
Heet water
2 theelepels rode kleurstof
100 g mayonaise
4-1/2 theelepels Dijon-mosterd
1 eetlepel zoete augurksaus
1/4 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel mierikswortelsaus, optioneel
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
30 g tot 60 g dik gesneden ham, in 24 stukken gesneden
1/2 geroosterde zoete rode paprika in 24 dunne reepjes gesneden
70 g zachte roomkaas
Heet water
2 theelepels rode kleurstof
100 g mayonaise
4-1/2 theelepels Dijon-mosterd
1 eetlepel zoete augurksaus
1/4 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel mierikswortelsaus, optioneel
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
30 g tot 60 g dik gesneden ham, in 24 stukken gesneden
1/2 geroosterde zoete rode paprika in 24 dunne reepjes gesneden
70 g zachte roomkaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493942
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Tast of home : chef = Crystal Schlueter
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid