Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190°C.
Maak de kipspiesjes:
- Snij de kipfilets in reepjes. Meng ze met de teriyakisaus en kruid met peper en zout. Prik de kip op kleine houten spiesjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze 15 à 20 minuten in de oven.
Maak de scampispiesjes:
-Schil en rasp de gember.
-Pel en pers knoflook.
-Meng de gember, de knoflook, de chilisaus en de sojasaus met 1 eetlepel olijfolie en wentel er de scampi's door. -Prik telkens 2 scampi's op een spiesje.
-Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de scampispiesjes op hoog vuur in 1 à 2 minuten gaar.
Maak een mooie krans met de kipspiesjes, de scampispiesjes en de sushirolletjes. Werk af met de koriander en plakjes limoen. Serveer er de wakame en nog wat extra sojasaus bij.
Maak de kipspiesjes:
- Snij de kipfilets in reepjes. Meng ze met de teriyakisaus en kruid met peper en zout. Prik de kip op kleine houten spiesjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bak ze 15 à 20 minuten in de oven.
Maak de scampispiesjes:
-Schil en rasp de gember.
-Pel en pers knoflook.
-Meng de gember, de knoflook, de chilisaus en de sojasaus met 1 eetlepel olijfolie en wentel er de scampi's door. -Prik telkens 2 scampi's op een spiesje.
-Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de scampispiesjes op hoog vuur in 1 à 2 minuten gaar.
Maak een mooie krans met de kipspiesjes, de scampispiesjes en de sushirolletjes. Werk af met de koriander en plakjes limoen. Serveer er de wakame en nog wat extra sojasaus bij.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxKun je niet kiezen tussen vlees of vis? Ga voor allebei met deze surf-&-turfkrans voor bij het aperitief.
Ingrediënten
100 g wakame
12 sushi (kant-en-klaar)
1 handje verse koriander
1 limoen
sojasaus
Voor de kipspiesjes :
400 g kipfilet
4 el teriyakisaus
olijfolie
peper en zout
Voor de scampispiesjes :
400 g scampi's (gepeld en schoongemaakt)
3 cm gember
2 knoflook teentjes
3 el zoete chilisaus
3 el sojasaus
olijfolie
peper
12 sushi (kant-en-klaar)
1 handje verse koriander
1 limoen
sojasaus
Voor de kipspiesjes :
400 g kipfilet
4 el teriyakisaus
olijfolie
peper en zout
Voor de scampispiesjes :
400 g scampi's (gepeld en schoongemaakt)
3 cm gember
2 knoflook teentjes
3 el zoete chilisaus
3 el sojasaus
olijfolie
peper
Hulpmiddelen & keukengerei
houten spiesjes
bakpapier
bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493926
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid