Krans van rauwe groenten met dips

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/14/2022 - 08:49
Bereidingswijze
1 Maak de groenten schoon. Hou het seldergroen bij. Duw vormpjes uit de paprika. Snij de rest van de groenten in hapklare stukken of repen.
2 Maak de dips: Meng de cocktailsaus met enkele druppels tabasco, een snuif paprikapoeder en enkele druppels worcestershiresaus. Doe de saus in een potje en werk af met enkele extra druppels tabasco.
3 Pel en pers de knoflook. Spoel en snipper de bieslook. Meng de zure room met de geraspte citroenschil, de knoflook en een snuifje gerookt paprikapoeder. Doe de saus in een potje en werk af met de bieslook.
4 Wrijf de hummus in een cirkel op een groot bord en beleg met de groentjes. Schik ook de dipsausjes in de krans. Werk af met het seldergroen en de verse kruiden of postelein.
Afbeelding
Krans van rauwe groenten met dips
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Klassieke rauwe dipgroentjes worden spannend als je ze als aperokrans serveert. Tip: laat voor vegetariërs de worcestershiresaus weg uit de cocktaildip.   

  •  

Ingrediënten
1/2 bloemkool
3 wortelen (met loof)
2 paprika's (rood en geel)
3 selder takjes
little gem (kleine kropjes Romeinse sla)
1 handje winterpostelein (of gemengde verse kruiden)
Voor de dips :
1 knoflook teentje
1 tl citroenschil (geraspt)
2 takjes bieslook
cocktailsaus (naar smaak)
150 g hummus
150 g zure room
worcestersaus
tabasco
paprikapoeder
gerookt paprikapoeder
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493925
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid