Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 90°C. Klop de eiwitten op met 1/3de van de suiker in een keukenrobot tot het begint te glanzen. Voeg nog 1/3de suiker toe en klop verder. Voeg ten slotte het laatste deel suiker toe tot het eiwit mooi stijf en glanzend is.
2 Meng 1 eetlepel suiker met het bakpoeder en het maiszetmeel, meng er de azijn door en schep het door het opgeklopte eiwit.
3 Schep het eiwit op de bakplaat in rondjes. Zet 2,5 uur in de voorverwarmde oven, laat de deur van de oven op een kier of steek een houten lepel tussen de deur. Laat de meringues nadien helemaal afkoelen.
4 Klop de slagroom op met het poedersuiker. Leg de meringues in een krans op een grote ronde schotel. Spuit de slagroom als schakel tussen de rondjes meringue tot je een krans hebt.
5 Verdeel de aardbeien, in stukjes, over de slagroom. Sprenkel er al wat coulis over en werk verder af met de gehakte witte chocolade, munt en poedersuiker. Serveer met extra coulis.
2 Meng 1 eetlepel suiker met het bakpoeder en het maiszetmeel, meng er de azijn door en schep het door het opgeklopte eiwit.
3 Schep het eiwit op de bakplaat in rondjes. Zet 2,5 uur in de voorverwarmde oven, laat de deur van de oven op een kier of steek een houten lepel tussen de deur. Laat de meringues nadien helemaal afkoelen.
4 Klop de slagroom op met het poedersuiker. Leg de meringues in een krans op een grote ronde schotel. Spuit de slagroom als schakel tussen de rondjes meringue tot je een krans hebt.
5 Verdeel de aardbeien, in stukjes, over de slagroom. Sprenkel er al wat coulis over en werk verder af met de gehakte witte chocolade, munt en poedersuiker. Serveer met extra coulis.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere en eetbare kerstkrans, genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het dessert zou gemaakt zijn ter ere van deze danseres tijdens of na een van haar tournees door Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren 1920.
Ingrediënten
6 eiwitten
240 g kristalsuiker
1 el kristalsuiker
1 tl bakpoeder
1 tl maïszetmeel
1 tl witte azijn
300 ml room
3 el poedersuiker (+ extra voor de afwerking)
500 g aardbeien (gehalveerd)
100 ml frambozencoulis
50 g witte chocolade (gehakt)
verse munt
240 g kristalsuiker
1 el kristalsuiker
1 tl bakpoeder
1 tl maïszetmeel
1 tl witte azijn
300 ml room
3 el poedersuiker (+ extra voor de afwerking)
500 g aardbeien (gehalveerd)
100 ml frambozencoulis
50 g witte chocolade (gehakt)
verse munt
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenrobot/mixer
spuitzak
spuitzak
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Russisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1493922
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid