Kapucijnertafel met “Capucijners van z'n tante” van Henk Molenberg

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/12/2022 - 20:32
Bereidingswijze

Doe de kapucijners in een vergiet, spoel ze af en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan. Bak hierin de spekreepjes knapperig. Voeg het gehakt in gedeelten hieraan toe. Bak het gehakt rul en lichtbruin.
Voeg het de verkruimelde bouillontablet, kerriepoeder, sambal oelek en mosterd toe. Bak dit al omscheppend mee.
Voeg de uisnippers en de knoflook toe en bak deze mee tot glazig.
Doe de prei en paprika erbij en bak een paar minuten al omscheppend mee.
Doe de goed uitgelekte kapucijners hierbij. Meng alles goed door elkaar.
Meng een scheutje augurkennat erdoor en laat alles goed warm worden.

Komkommeralade zie:
https://www.smulweb.nl/recepten/1370114/zoetzure-komkommersalade-met-dille-paar-dagen-houdbaar

Salade van rode bietjes
https://www.smulweb.nl/recepten/1365308/salade-van-rode-bietjes-met-knoflook-ui-en-peterselie


 

Afbeelding
Kapucijnertafel met “Capucijners van z'n tante” van Henk Molenberg
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept

In de Jaren '80 van de vorige eeuw had Tineke de Nooy een zaterdagmiddagprogramma op de TV waarin bekende Nederlanders hun favoriete recepten klaarmaakten.
Ook Henk Molenberg (toneelspeler) kwam er met een kapucijnerrecept van zijn tante. Dat recept is beroemd geworden omdat het zo lekker is. De kapucijners zijn o.a. gemaakt met spek, gehakt, paprika en prei.
Ik heb dit recept gebruikt (maar wel heel erg aangepast voor wat betreft de hoeveelheden) om er een zgn. Captains Dinner van te maken (kapucijnertafel). De ingrediënten zijn dus wel gebruikt, maar de hoeveelheden waren zo groot dat ik het recept helemaal heb aangepast.

Ingrediënten

Kapucijners van Henk Molenberg (aangepast)
2 eetlepels zonnebloemolie
200 gram reepjes mager gerookt spek
400 gram rundergehakt
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
½ gele paprika, in stukjes
½ groene paprika, in stukjes
1 prei, schoongemaakt, in stukjes
1 vleesbouillontablet, verkruimeld
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel mosterd
1 grote pot of 2 kleine potten kapucijners (totaal plm. 800 gram)

Komkommeralade zie:
https://www.smulweb.nl/recepten/1370114/zoetzure-komkommersalade-met-dille-paar-dagen-houdbaar

Salade van rode bietjes
https://www.smulweb.nl/recepten/1365308/salade-van-rode-bietjes-met-knoflook-ui-en-peterselie

Zoetzure augurkjes
Zoetzure zilveruitjes of A'damse uien
Gesnipperde rauwe ui
Piccalilly
Mosterd
 

Hulpmiddelen & keukengerei

hapjespan
schalen voor de salades

Leuke tips

Dien de kapucijners op met de komkommersalade, bietjessalade, gebakken speklapjes,
Augurkjes, uitjes, piccalilly, mosterd etc.

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493915
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Histaminevrij
Kippenei eiwitvrij
Koemelkvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid