Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onder-warmte.
Kruid de varkenshaas met peper, zout en wat kaneelpoeder.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de varkenshaas snel aan alle kanten bruin.
Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Bak in het overgebleven vet de uisnippers lichtbruin.
Bak de Spaanse peper en de paprika even mee.
Voeg de tomatenpuree eraan toe en bak even mee.
Blus af met de rode wijn. Breng aan de kook en laat de saus een paar minuten pruttelen.
Roer de bruine basterdsuiker en de rozijnen door de saus.
Doe de varkenshaas in een ovenschaal.
Giet de saus erover en zet de varkenshaas plm.20 minuten in het midden van de oven.
Het vlees is dan precies goed, dus niet te droog.
Kruid de varkenshaas met peper, zout en wat kaneelpoeder.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de varkenshaas snel aan alle kanten bruin.
Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Bak in het overgebleven vet de uisnippers lichtbruin.
Bak de Spaanse peper en de paprika even mee.
Voeg de tomatenpuree eraan toe en bak even mee.
Blus af met de rode wijn. Breng aan de kook en laat de saus een paar minuten pruttelen.
Roer de bruine basterdsuiker en de rozijnen door de saus.
Doe de varkenshaas in een ovenschaal.
Giet de saus erover en zet de varkenshaas plm.20 minuten in het midden van de oven.
Het vlees is dan precies goed, dus niet te droog.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
.De varkenshaas is snel klaar en je kunt het helemaal voorbereiden. Heel prettig voor je kerstdiner.
Vlees bakken. Saus maken van paprika, Sp. peper, rode wijn, tomatenpuree en rozijnen of cranberry's. Saus gaat over het vlees en dan in de oven.
Vlees bakken. Saus maken van paprika, Sp. peper, rode wijn, tomatenpuree en rozijnen of cranberry's. Saus gaat over het vlees en dan in de oven.
Ingrediënten
4 stukken varkenshaas (100 tot 120 gram)
Peper, zout
Mespunt kaneelpoeder
2 eetlepels zonnebloemolie
2 middelgrote uien, gesnipperd
1 rode (punt) – paprika, schoongemaakt in stukjes
1 rode Spaanse peper, schoongemaakt in kleine stukjes
1 eetlepel tomatenpuree
200 ml rode wijn
1 eetlepel bruine basterdsuiker
50 gram rozijnen (of gedroogde cranberry's), plm. 15 minuten geweekt in warm water
Peper, zout
Mespunt kaneelpoeder
2 eetlepels zonnebloemolie
2 middelgrote uien, gesnipperd
1 rode (punt) – paprika, schoongemaakt in stukjes
1 rode Spaanse peper, schoongemaakt in kleine stukjes
1 eetlepel tomatenpuree
200 ml rode wijn
1 eetlepel bruine basterdsuiker
50 gram rozijnen (of gedroogde cranberry's), plm. 15 minuten geweekt in warm water
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
ovenschaal
ovenschaal
Leuke tips
Wij hebben er gebakken aardappelen, sperziebonen en sla bij gegeten. Gesmuld !!!!!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493913
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
via een nicht die het recept ook weer van iemand heeft gekregen
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid