Bereidingswijze
Aardappelen schillen, in kleine stukjes snijden en gaar koken in water met zout.
Goed laten droogstomen. Met de warme melk en de boter tot puree stampen met een pureestamper. Op smaak maken met de helft van de geraspte kaas, peper, zout, nootmuskaat en nootmuskaat.
Ondertussen olie verhitten in een hapjespan.
Haricot verts of sperziebonen even voorkoken en laten uitlekken.
Uisnippers glazig bakken. Champignons meebakken tot het vocht is verdwenen.
Soepgroenten en toevoegen en ook deze een paar minuten meebakken. Haricots verts of sperziebonen, tomatenpulp en goed uitgelekte linzen erbij. Alles goed door elkaar mengen. Kruiden met peper, zout, Provencaalse kruiden en de honing.
Nog plm. 5 minuten laten sudderen.
Linzen/groentemengsel onderin de ovenschaal.
Afdekken met de aardappel-kaas-puree.
Rest geraspte kaas erover en nu nog plm. 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Goed laten droogstomen. Met de warme melk en de boter tot puree stampen met een pureestamper. Op smaak maken met de helft van de geraspte kaas, peper, zout, nootmuskaat en nootmuskaat.
Ondertussen olie verhitten in een hapjespan.
Haricot verts of sperziebonen even voorkoken en laten uitlekken.
Uisnippers glazig bakken. Champignons meebakken tot het vocht is verdwenen.
Soepgroenten en toevoegen en ook deze een paar minuten meebakken. Haricots verts of sperziebonen, tomatenpulp en goed uitgelekte linzen erbij. Alles goed door elkaar mengen. Kruiden met peper, zout, Provencaalse kruiden en de honing.
Nog plm. 5 minuten laten sudderen.
Linzen/groentemengsel onderin de ovenschaal.
Afdekken met de aardappel-kaas-puree.
Rest geraspte kaas erover en nu nog plm. 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze ovenschotel bestaat uit (natuurlijk) linzen, soepgroenten, champignons, tomaten en sperziebonen of haricots verts met een laag aardappelpuree gemengd met geraspte kaas.
Het was een vegetarische ovenschotel maar hier mis je het vlees werkelijk niet. De linzen en de kaas leveren de eiwitten. Een heerlijke en gezonde maaltijd.
Het was een vegetarische ovenschotel maar hier mis je het vlees werkelijk niet. De linzen en de kaas leveren de eiwitten. Een heerlijke en gezonde maaltijd.
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
200 gram (kastanje)champignons, schoongemaakt in plakjes
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram (fijne) soepgroenten
1 blikje linzen (plm. 400 gram inhoud) (bijv.Bonduelle), uitgelekt en afgespoeld
200 ml tomatenpulp (Mutti)
150 gram haricots verts of sperziebonen, schoongemaakt in kleine stukjes
½ eetlepel honing
½ eetlepel Provencaalse kruiden
Peper, zout
Aardappelpuree
700 gram kruimige aardappelen
200 ml warme melk
10 gram boter
Peper, zout, nootmuskaat
Plm. 100 gram geraspte pittige kaas
200 gram (kastanje)champignons, schoongemaakt in plakjes
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram (fijne) soepgroenten
1 blikje linzen (plm. 400 gram inhoud) (bijv.Bonduelle), uitgelekt en afgespoeld
200 ml tomatenpulp (Mutti)
150 gram haricots verts of sperziebonen, schoongemaakt in kleine stukjes
½ eetlepel honing
½ eetlepel Provencaalse kruiden
Peper, zout
Aardappelpuree
700 gram kruimige aardappelen
200 ml warme melk
10 gram boter
Peper, zout, nootmuskaat
Plm. 100 gram geraspte pittige kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
hapjespan of grote koekenpan
pureestamper
hapjespan of grote koekenpan
pureestamper
Leuke tips
Je kunt natuurijk ook sperziebonen of haricots verts uit blik of diepvries gebruiken dat scheelt in de voorbereiding.
Ook is het lekker om roomkaas met kruiden te laten smelten in de groenten.
En als je graag vlees eet, bak er dan een schnitzl of een balletje gehakt bij.
Ook is het lekker om roomkaas met kruiden te laten smelten in de groenten.
En als je graag vlees eet, bak er dan een schnitzl of een balletje gehakt bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493912
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid