Roereieren Japanse stijl ( Tamago Toi)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/12/2022 - 09:36
Bereidingswijze
-Verwijder de uiteinden van de peultjes. Als peultjes groot zijn, snijd ze dan diagonaal doormidden.
-Snijd het Yuba-vel in vierkante stukken van 5 cm.
-Voeg de sausingrediënten toe aan een ondiepe steelpan of koekenpan en breng het aan de kook op middelhoog vuur.
-Voeg peultjes en yuba-stukjes toe aan de pan en kook ongeveer 1 minuut tot de peultjes bijna gaar zijn.
-Voeg de eieren in een draaiende beweging toe aan de pan om te proberen het hele oppervlak te bedekken.
-Gebruik eetstokjes of een vork en meng de eieren om ze gelijkmatig te verdelen.
-Plaats een deksel, zet het vuur laag en kook ongeveer 45 seconden tot het oppervlak van het ei bijna gaar is.
-Haal de pan van het vuur en doe de roerei in een serveerschaal.
Serveer warm.
Afbeelding
Roereieren Japanse stijl  ( Tamago Toi)
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is een geweldig bijgerecht of zelfs een hoofdgerecht als je een lichte maaltijd wilt.
Ingrediënten
200g peultjes
25g yuba (gedroogde tofu huid) vel gerehydrateerd
2 eieren losgeklopt
Saus :
200 ml dashi-bouillon (kant en klaar te koop )
2½ el sojasaus
1 el mirin
1 el saké
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493910
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Yumiko
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid