Italiaanse quinoasoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/11/2022 - 10:11
Bereidingswijze
-Verhit olie in een grote pan of braadpan op middelhoog vuur. Voeg ui, wortels, selderij en knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Bak, af en toe roerend, gedurende 5-7 minuten of tot de groenten zacht zijn.
-Voeg bouillon, kikkererwten, quinoa, tomaten, tomatensaus en Italiaanse kruiden toe aan de pot en roer om te combineren. Kruid met peper en zout.
-Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat, gedeeltelijk afgedekt, 20-25 minuten sudderen.

-Als je klaar bent om te serveren, roer je spinazie en room erdoor. Proef en pas indien nodig kruiden aan.
-Verdeel over kommen en werk af met geraspte Parmezaanse kaas.
Afbeelding
Italiaanse quinoasoep
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze romige Italiaanse quinoasoep is niet alleen ongelooflijk lekker, maar zit ook boordevol eiwitten, vezels en essentiële vitamines en antioxidanten.
Ingrediënten
2 Eetlepels olijfolie
½ middelgrote ui (in blokjes)
3 middelgrote wortels (geschild en in blokjes gesneden)
2 stengels bleekselderij (in blokjes)
4 teentjes knoflook (gehakt)
1 liter (kippenbouillon of groentebouillon (gebruik meer voor een meer bouillonachtige soep))
1 blikje kikkererwten van 430 g (uitgelekt en afgespoeld)
170 g quinoa (ongekookt, goed afgespoeld in een fijnmazig vergiet)
1 blik tomatenblokjes
1 blik tomatensaus van 200 g
1 Eetlepel Italiaanse kruiden
Snuf rode pepervlokken
250 g verse spinazie (grof gehakt)
36 cl room
Zout en peper naar smaak)
Parmezaanse kaas (voor topping)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493902
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Platings and Pairings
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid