Hongaarse room champignonsoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/11/2022 - 10:02
Bereidingswijze
-Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de uien en champignons toe en kook tot de champignons hun vocht hebben afgegeven en het is verdampt, ongeveer 10-15 minuten.
-Meng de bloem en het paprikapoeder erdoor en laat het 2-3 minuten koken.
-Voeg de bouillon, sojasaus en melk toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen.
-Haal van het vuur en meng de zure room, citroensap, dille en peterselie erdoor.
-Breng op smaak met zout en peper.
Afbeelding
Hongaarse room champignonsoep
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Hongaarse room champignonsoep met verse dille is rijk, met hints van rokerigheid en heeft  een geweldige umami-smaak. Het is de perfecte kom soep om op te warmen dit seizoen!
Ingrediënten
4 eetlepels boter
1 grote ui (in blokjes)
500 g champignons in plakjes (wit, cremini en/of een mix van wilde paddenstoelen zoals cantharellen)
3 Eetlepels bloem
1 Eetlepel Paprikapoeder
75 cl groentebouillon of kippenbouillon
3 Eetlepels sojasaus
25 cl ' 2%' melk
12 cl zure room
1 Eetlepel citroensap
1 eetlepel gehakte verse dille (of 2 tl gedroogde dille)
¼ kopje gehakte verse peterselie
Zout en peper naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Hongaars
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493901
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Platings and Pairings
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid