Schuimige spruitjessoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/04/2022 - 09:34
Bereidingswijze
-Verwijder de buitenste blaadjes van 500 g spruitjes en snij in kwartjes.
-Pel de ui en snipper fijn.
-Verhit wat boter in een kookpot en bak de ui glazig.
-Roer de spruitjes erdoor.
-Blus met de kippenbouillon. Laat 30 min met het kruidentuiltje koken.
-Verwijder na kooktijd het kruidentuiltje en mix de soep fijn.
-Pel de look en snij fijn.
-Breng de amandelmelk aan de kook met de look, het spek en de tijm.
-Laat 20 min rustig koken en zeef.
-Snij het uiteinde en de buitenste blaadjes van de overige spruitjes en trek de blaadjes los.
-Hak de hazelnoten grof.
-Mix de amandelmelk schuimig met een staafmixer.
-Serveer de groene spruitjessoep met een schuimig laagje amandelmelk.
-Versier met geroosterde hazelnoten, croutons en spruitjesblaadjes en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Afbeelding
Schuimige spruitjessoep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker feestelijk en snel gemaakt ! 
Ingrediënten
100 g croutons
50 g gerookt spek
1 L kippenbouillon
2 takjes tijm
50 g gepelde en geroosterde hazelnoten
1 teen look
250 ml amandelmelk
50 g Parmezaanse kaas
600 g spruiten
1 ui
1 kruidentuiltje
boter
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493852
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid