Oosterse spitskoolsoep met scampi's

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/04/2022 - 09:21
Bereidingswijze
-Snij de spitskool en chilipeper fijn.
-Schil de gember en pel de look en snij in fijne reepjes.
-Plet het citroengras met de zijkant van een groot mes.
-Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de scampi's kort gaar. Haal ze uit de pan en hou apart.
-Stoof de gember, het citroengras, de lente-ui, de spitskool, de look, de worteljulienne en het paprikapoeder kort aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
-Voeg de bouillon en kokosmelk toe. Laat 10 min verder garen op een zacht vuurtje.
-Voeg de scampi's bij de soep.

Werk af met verse koriander.
Afbeelding
Oosterse spitskoolsoep met scampi's
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke soep die niet moeilijk is om te bereiden 
Ingrediënten
400 ml kokosmelk
1 look teentje
2 el worteljulienne
1 tl paprikapoeder
800 ml kippenbouillon
1 stengel citroengras
1 el gember
16 scampi's ( darmkanaal eruit en gepeld)
1/2 spitskool
1 chilipeper
1 lente-ui
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493850
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid