Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Aardappels afgieten, nog even droogstomen en fijn stampen met de aardappelstamper.
Maak hiervan een stevige puree met boter, warme melk, peper en nootmuskaat.
Kook de spruitjes beetgaar in water met zout (grote spruitjes eventueel halveren).
Spruitjes goed laten uitlekken in een vergiet.
Roer de goed uitgelekte beetgare spruitjes door de aardappelpuree, samen met de kaasblokjes en de stukjes paprika.
Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels maggi-aroma.
Doe de stamppot over in een ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas erover.
Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
Aardappels afgieten, nog even droogstomen en fijn stampen met de aardappelstamper.
Maak hiervan een stevige puree met boter, warme melk, peper en nootmuskaat.
Kook de spruitjes beetgaar in water met zout (grote spruitjes eventueel halveren).
Spruitjes goed laten uitlekken in een vergiet.
Roer de goed uitgelekte beetgare spruitjes door de aardappelpuree, samen met de kaasblokjes en de stukjes paprika.
Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels maggi-aroma.
Doe de stamppot over in een ovenschaal.
Strooi de geraspte kaas erover.
Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Stammpot van kleine, beetgare spruitjes in een romige aardapelpuree, nog lekkerder gemaakt door dekleine blokjes kaas (gesmolten in de stamppot) en stukjes knapperige paprika. Daarna gegratineerd in de oven. Dat was smullen.
Ingrediƫnten
600 gram kruimige aardappelen
400 gram kleine spruitjes
plm. 100 gram pittige belegen kaas in kleine dobbelsteentjes
1/2 rode puntpaprika in kleine stukjes
30 gr boter
warme melk
zout - peper - nootmuskaat - maggi-aroma
50 gram geraspte kaas
400 gram kleine spruitjes
plm. 100 gram pittige belegen kaas in kleine dobbelsteentjes
1/2 rode puntpaprika in kleine stukjes
30 gr boter
warme melk
zout - peper - nootmuskaat - maggi-aroma
50 gram geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
aardappelstamper
pannen
ovenschaal
vergiet
pannen
ovenschaal
vergiet
Leuke tips
Hou je van vlees, doe dan nog wat uitgebakken spekblokjes door de stamppot.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493846
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid