Rillettes van konijn met ras el hanout en abrikoos

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/03/2022 - 08:39
Bereidingswijze
-Pel de sjalotten en look. Snipper de sjalot en pers de look fijn.
-Schil de gember en rasp fijn.
-Warm de oven voor op 140°C.
-Smelt 50 g eendenvet in een braadpan.
-Bak de konijnenbouten licht aan. Voeg de sjalot, look en gember toe. Kruid met komijn, ras el hanout en kaneel.
-Blus met de gevogeltefond en breng aan de kook.
-Plaats onder deksel 1 u in de voorverwarmde oven.
-Breng 150 ml water met 25 g honing en de suiker aan de kook.
-Laat 10 min koken op een zacht vuur.
-Voeg de abrikozen toe en laat 10 min rustig warmen.
-Haal van het vuur en laat 20 min trekken. Haal uit de suikersiroop en laat afkoelen. Snij in kleine stukjes.
-Schep de konijnenbouten na gaartijd uit de braadpan en laat wat afkoelen. Pluk het vlees van het bot.
-Laat de saus inkoken tot er 100 ml overblijft.
-Smelt het overige eendenvet en voeg bij het konijnenvlees.
-Rafel het vlees uit elkaar met een vork of roer het kort los in een keukenrobot met een klopper. Breng op smaak met witte wijnazijn, 30 g honing, de ingekookte saus, zwarte peper en zout.

Serveer de rillettes met de gekonfijte abrikozen.
Afbeelding
Rillettes van konijn met ras el hanout en abrikoos
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk voorgerecht dat erg lekker van smaak is  
Ingrediënten
55 g honing
75 g suiker
100 g eendenvet
400 ml gevogeltefond
1 tl komijn
1 mespuntje kaneel
30 g gember
20 ml witte wijnazijn
1 tl ras el hanout
1 teen look
4 konijnenbouten
2 sjalotten
4 gedroogde abrikozen
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493844
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid