Bereidingswijze
-Schil de peren en snij in kleine dobbelsteentjes. Meng met het citroensap zodat ze niet verkleuren. Doe ze in een pan en voeg de rietsuiker en veenbessen toe. Laat zachtjes opwarmen tot ze zacht zijn. Giet af en hou het sap bij.
-Steek de peperkoek in de broodrooster en toast de sneetjes peperkoek. Snij in stukjes.
-Giet het sap van de peren in een pan en laat wat inkoken op een hevig vuur. Giet de balsamicoazijn erbij.
-Snij de foie gras in kleine dobbelsteentjes.
-Zet een dresseerring op een bord en leg een laagje met de lauwe gebakken peer.
-Verdeel de foie gras erover en daarna de peperkoekstukjes. Werk af met nog wat foie gras. Druk het geheel goed aan.
-Haal de ring weg en werk het gerecht af met wat saus rond het torentje.
Serveer onmiddellijk.
-Steek de peperkoek in de broodrooster en toast de sneetjes peperkoek. Snij in stukjes.
-Giet het sap van de peren in een pan en laat wat inkoken op een hevig vuur. Giet de balsamicoazijn erbij.
-Snij de foie gras in kleine dobbelsteentjes.
-Zet een dresseerring op een bord en leg een laagje met de lauwe gebakken peer.
-Verdeel de foie gras erover en daarna de peperkoekstukjes. Werk af met nog wat foie gras. Druk het geheel goed aan.
-Haal de ring weg en werk het gerecht af met wat saus rond het torentje.
Serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk lekker en erg makkelijk om te bereiden.
Ingrediënten
100 g foie gras
50 g peperkoek (ontbijtkoek)
40 g veenbessen natuur
2 doyenneperen
40 g rietsuiker
1 el balsamicoazijn
sap van 1/2 citroen
50 g peperkoek (ontbijtkoek)
40 g veenbessen natuur
2 doyenneperen
40 g rietsuiker
1 el balsamicoazijn
sap van 1/2 citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
dresseerring
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493842
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid