Linzen shakshuka met tomaat, paprika, eieren en feta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/01/2022 - 13:21
Bereidingswijze

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en de stukjes prei eraan toe en bak even mee. Voeg de stukjes tomaat toe en bak die minimaal 5 minuten mee. De tomaat moet lekker zacht zijn. Voeg de stukjes paprika toe en bak ook even mee.
Doe de afgespoelde linzen erbij, schep goed door en zet de warmtebron laag. Laat alles plm. 5 minuten zachtjes sudderen. Doe de gesnipperde lenteuitjes en de peterselie bij het linzenmengsel.
Maak 3 of meer kuiltjes in het mengsel en breek in ieder kuiltje een ei.
Maak op smaak met peper en zout. Verdeel de feta over de eieren.
Zet de deksel op de pan en laat rustigg garen tot de eieren getold zijn.


Afbeelding
Linzen shakshuka met tomaat, paprika, eieren en feta
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze shasuka is een erg lekkere en snelle vegetarische maaltijd. Ui, tomaat, paprika bakken. Linzen erbij en eitje laten stollen. Erg lekker en snel klaar.
Ingrediƫnten
1 middelgrote rode ui, gesniperd
2 eetlepels olijfolie
1 teentjes knoflook, gesnipperd
2 vleestomaten, ontveld in kleine stukjes
1 dunne prei, gesnipperd
1/2 rode puntpaprika, in kleine stukjes
1/2 theelepel kurkuma
1 bikje linzen (inhoud plm. 400gram), utgelekt en afgepoeld)
3 lente-uitjes, in smalle ringetjes
3 eieren
plm. 50 gram feta, verkruimeld
1 2 eetlepels gehakte peterselie
peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan met deksel
Leuke tips
Lekker met een salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493830
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid