Bereidingswijze
-Zorg ervoor dat al je groenten klaar zijn voordat je begint, zodat je je kunt concentreren op het perfect bakken van de eendenborst.
-Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
-Snijd met een scherp mes de eendenhuid in, zorg ervoor dat u niet tot op het vlees snijdt en breng op smaak met zout. Leg de eend in een koude ovenvaste koekenpan (zoals een gietijzeren koekenpan), met de huid naar beneden . Zet het vuur op medium en laat de eend 7-10 minuten koken. Hierdoor kan er meer vet uit de huid komen.
-Verhit in een tweede koekenpan 1/2 eetlepel olie op middelhoog vuur en bak de appelpartjes 4-5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en zacht zijn. Als je klaar bent, zet je apart tot je klaar bent om te serveren.
-Maak de dressing door de sherryazijn, olie, 1 theelepel honing, peper en een snufje zout te mengen. Roer door elkaar en zet opzij tot je klaar bent om te serveren.
-Controleer je eendenvel: als het niet krokant genoeg is, zet je het vuur hoger en bak je het nog 1-2 minuten tot het goudbruin is. Draai vervolgens de eendenborst om en bak nog 1 minuut tot al het vlees dichtgeschroeid is.
-Giet eventueel overtollig vet af (behalve voor gebakken aardappelen!).
-Besprenkel 1/2 eetlepel honing op het vel van eendenborst en doe het in de oven om verder te koken.
Voor rood: bak 3-4 minuten.
Voor medium: bak 5-7 minuten.
Voor well done: bak 8-10 minuten.
-Haal de eendenborst uit de oven en bedruip met de honing en eventueel kookvocht. Leg de eendenborst op een bord en laat 5 minuten rusten.
-Voeg in dezelfde pan waarin je de eend hebt gekookt de gehakte walnoten en de resterende 1/2 eetlepel honing toe en zet op middelhoog vuur. Laat 1-2 minuten koken tot de walnoten bedekt zijn met honing. Zet het vuur uit.
-Als de eend heeft gerust, snij je hem in dunne plakjes.
-Gooi de boerenkool en waterkers in de dressing voordat je begint met opdienen.
Presentatie :
- leg plakjes rode biet op twee borden en bedek met een handvol gekookte boerenkool en waterkers. Leg op elk bord 4 appelpartjes en doop de plakjes eendenborst tussen de twee borden. Strooi de walnoten erover en besprenkel de overtollige dressing langs de zijkant.
-Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
-Snijd met een scherp mes de eendenhuid in, zorg ervoor dat u niet tot op het vlees snijdt en breng op smaak met zout. Leg de eend in een koude ovenvaste koekenpan (zoals een gietijzeren koekenpan), met de huid naar beneden . Zet het vuur op medium en laat de eend 7-10 minuten koken. Hierdoor kan er meer vet uit de huid komen.
-Verhit in een tweede koekenpan 1/2 eetlepel olie op middelhoog vuur en bak de appelpartjes 4-5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en zacht zijn. Als je klaar bent, zet je apart tot je klaar bent om te serveren.
-Maak de dressing door de sherryazijn, olie, 1 theelepel honing, peper en een snufje zout te mengen. Roer door elkaar en zet opzij tot je klaar bent om te serveren.
-Controleer je eendenvel: als het niet krokant genoeg is, zet je het vuur hoger en bak je het nog 1-2 minuten tot het goudbruin is. Draai vervolgens de eendenborst om en bak nog 1 minuut tot al het vlees dichtgeschroeid is.
-Giet eventueel overtollig vet af (behalve voor gebakken aardappelen!).
-Besprenkel 1/2 eetlepel honing op het vel van eendenborst en doe het in de oven om verder te koken.
Voor rood: bak 3-4 minuten.
Voor medium: bak 5-7 minuten.
Voor well done: bak 8-10 minuten.
-Haal de eendenborst uit de oven en bedruip met de honing en eventueel kookvocht. Leg de eendenborst op een bord en laat 5 minuten rusten.
-Voeg in dezelfde pan waarin je de eend hebt gekookt de gehakte walnoten en de resterende 1/2 eetlepel honing toe en zet op middelhoog vuur. Laat 1-2 minuten koken tot de walnoten bedekt zijn met honing. Zet het vuur uit.
-Als de eend heeft gerust, snij je hem in dunne plakjes.
-Gooi de boerenkool en waterkers in de dressing voordat je begint met opdienen.
Presentatie :
- leg plakjes rode biet op twee borden en bedek met een handvol gekookte boerenkool en waterkers. Leg op elk bord 4 appelpartjes en doop de plakjes eendenborst tussen de twee borden. Strooi de walnoten erover en besprenkel de overtollige dressing langs de zijkant.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze knapperige wintersalade kan als voorgerecht of hoofdgerecht worden geserveerd en is vooral goed om mee te pronken tijdens etentjes. Plakjes met honing geglazuurde, gebakken eendenborst worden geserveerd met boerenkool, waterkers, rode biet en partjes gekookte appel en vervolgens gegarneerd met knapperige, met honing geglazuurde walnoten. Het is een eenvoudig saladerecept dat zeker in de smaak zal vallen!
Ingrediënten
1 grote eendenborst, met vel (ongeveer 150-200 gram)
Zout
1/2 eetlepel olie
1 appel, in 8 partjes gesneden en klokhuis verwijderd
1 1/2 eetlepel sherryazijn
4 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1 eetlepel honing, plus 1 theelepel voor de dressing
40 gram boerenkool, versnipperd
40 gram waterkers
1 rode biet, in dunne plakjes gesneden, gebruik een mandoline als je die hebt
20 gram walnoten, gehakt
Zout
1/2 eetlepel olie
1 appel, in 8 partjes gesneden en klokhuis verwijderd
1 1/2 eetlepel sherryazijn
4 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1 eetlepel honing, plus 1 theelepel voor de dressing
40 gram boerenkool, versnipperd
40 gram waterkers
1 rode biet, in dunne plakjes gesneden, gebruik een mandoline als je die hebt
20 gram walnoten, gehakt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493824
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Elisabeth Chloé
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid