Bereidingswijze
-Verhit een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur, voeg de helft van de boter toe en laat smelten. Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak tot de sjalotten zacht en ondoorzichtig zijn, ongeveer 3 minuten.
-Voeg de helft van de champignons toe en bak ze ongeveer 6 minuten tot ze half zo groot en goudbruin zijn.
-Schep het mengsel in een kom en zet opzij, voeg de resterende boter toe en herhaal met de resterende champignons.
-Voeg alle champignons weer toe aan de pan en roer de knoflookkorrels, tijm, zout en peper erdoor. Blus de pan af met de rode wijn en schraap met een houten lepel eventuele stukjes van de bodem.
-Voeg de groentebouillon toe en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag tot medium-laag en laat sudderen tot het iets is afgenomen, ongeveer 30 minuten.
-Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Zodra het mengsel is afgekoeld, doe je het in een blender en pureer je het.
-Voeg het paddenstoelenmengsel weer toe aan de pan en laat het op middelhoog vuur sudderen. Voeg de room toe, al kloppend . Voeg langzaam de kaas toe, onder voortdurend roeren, totdat deze volledig is gesmolten. Roer de sherry erdoor en haal van het vuur.
-Schep de soep voor het serveren in voorverwarmde soepkommen en serveer warm met gegrilde baguettes.
-Voeg de helft van de champignons toe en bak ze ongeveer 6 minuten tot ze half zo groot en goudbruin zijn.
-Schep het mengsel in een kom en zet opzij, voeg de resterende boter toe en herhaal met de resterende champignons.
-Voeg alle champignons weer toe aan de pan en roer de knoflookkorrels, tijm, zout en peper erdoor. Blus de pan af met de rode wijn en schraap met een houten lepel eventuele stukjes van de bodem.
-Voeg de groentebouillon toe en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag tot medium-laag en laat sudderen tot het iets is afgenomen, ongeveer 30 minuten.
-Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Zodra het mengsel is afgekoeld, doe je het in een blender en pureer je het.
-Voeg het paddenstoelenmengsel weer toe aan de pan en laat het op middelhoog vuur sudderen. Voeg de room toe, al kloppend . Voeg langzaam de kaas toe, onder voortdurend roeren, totdat deze volledig is gesmolten. Roer de sherry erdoor en haal van het vuur.
-Schep de soep voor het serveren in voorverwarmde soepkommen en serveer warm met gegrilde baguettes.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een mengsel van crimini, shiitake en portobello-paddenstoelen wordt gebakken en vervolgens gepureerd voor een romige, rijke en aardse soep, met brie ..feestelijk lekker
Ingrediënten
110 g ongezouten boter, in blokjes gesneden
4 middelgrote sjalotten, in blokjes gesneden
8 teentjes knoflook, fijngehakt
170 g crimini-paddenstoelen, in plakjes
170 g shiitake-paddenstoelen, in plakjes
170 g portabello-paddenstoelen, in plakjes
1 theelepel gegranuleerde knoflook
1 theelepel gedroogde tijm
0,5 theelepel zout
0,5 theelepel versgemalen zwarte peper
24 cl rode wijn
70 cl groentebouillon
22 cl room
220 g roombrie, in blokjes
50 g geraspte Parmezaanse kaas
60 g droge sherry
1 Frans stokbrood, gesneden "dun, gegrild, om te serveren
4 middelgrote sjalotten, in blokjes gesneden
8 teentjes knoflook, fijngehakt
170 g crimini-paddenstoelen, in plakjes
170 g shiitake-paddenstoelen, in plakjes
170 g portabello-paddenstoelen, in plakjes
1 theelepel gegranuleerde knoflook
1 theelepel gedroogde tijm
0,5 theelepel zout
0,5 theelepel versgemalen zwarte peper
24 cl rode wijn
70 cl groentebouillon
22 cl room
220 g roombrie, in blokjes
50 g geraspte Parmezaanse kaas
60 g droge sherry
1 Frans stokbrood, gesneden "dun, gegrild, om te serveren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493809
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid