Bereidingswijze
Knolselderij schillen en in 4 plakken snijden van 1.5 cm daarna mooi uitsteken met de uitsteekvorm
Inwrijven met peper en zout
Daarna bakken in een beetje boter
Spinazie stoven in een beetje boter
Daarna uitlaten lekken.
Afsmaken met peper en zout en nootmuskaat
Warm houden
Maak de tapenade:
Stoof de sjalot, knoflook in een beetje olijfolie.
Voeg paddestoelen toe en bak goudbruin.
Doe het paddestoelmengsel in een blender .
Voeg de olijven , peterselie truffel en een scheutje olijfolie toe en mix fijn.
Smaak af met peper en zout.
Eieren pocheren.
Opmaak bord:
Leg 1 knolselderschijf op een voorverwarmd bord
Besmeer met de roomkaas
lepel er wat truffeltapenade op.
Verdeel daarna de spinazie erover
En leg het gepocheerd eitje erop
(E.v.t nog wat geraspte truffel)
Inwrijven met peper en zout
Daarna bakken in een beetje boter
Spinazie stoven in een beetje boter
Daarna uitlaten lekken.
Afsmaken met peper en zout en nootmuskaat
Warm houden
Maak de tapenade:
Stoof de sjalot, knoflook in een beetje olijfolie.
Voeg paddestoelen toe en bak goudbruin.
Doe het paddestoelmengsel in een blender .
Voeg de olijven , peterselie truffel en een scheutje olijfolie toe en mix fijn.
Smaak af met peper en zout.
Eieren pocheren.
Opmaak bord:
Leg 1 knolselderschijf op een voorverwarmd bord
Besmeer met de roomkaas
lepel er wat truffeltapenade op.
Verdeel daarna de spinazie erover
En leg het gepocheerd eitje erop
(E.v.t nog wat geraspte truffel)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Koolhydraadarm
Ingrediënten
1 knolselderij
2,5 eetl roomkaas
200 gram spinazie
375 gram truffel (iets overhouden voor de opmaak ) in stukjes
1 sjalot gesnipperd
4 zwarte olijven in stukjes
100 gram gemengde champions in plakjes
1,5 eetl peterselie
4 eieren
2,5 eetl roomkaas
200 gram spinazie
375 gram truffel (iets overhouden voor de opmaak ) in stukjes
1 sjalot gesnipperd
4 zwarte olijven in stukjes
100 gram gemengde champions in plakjes
1,5 eetl peterselie
4 eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
Uitsteekring
Leuke tips
E.v.t knolselderijschijven paneren voor het bakken.
Paneren als volgt: bloem , geklopt ei , panko of paneermeel.
Paneren als volgt: bloem , geklopt ei , panko of paneermeel.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493803
Homepage ID
2067488
Teller
0
Bron
Recept kennis
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid