Gevulde pastaschelpen met champignonsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/26/2022 - 10:00
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Bak de blokjes beetgaar in een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Meng de ricotta met de blauwe kaas en kruid met peper en zout. Meng voorzichtig onder de pompoenblokjes.
2 Kook de pastaschelpen beetgaar, giet af en bewaar 100 ml kookvocht. Vul de schelpen met de ricotta-pompoenvulling.
3 Pel en snipper de uien en de knoflook. Snij de champignons in plakjes. Stoof de ui en de knoflook in olijfolie. Verhoog het vuur, voeg de champignons toe en bak ze gaar. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee. Blus met de bouillon, de sojasaus en het pastavocht. Voeg de tijm en laurier toe en laat 5 minuten inkoken.
4 Doe de champignonsaus in een ovenschaal en leg de pastaschelpen boven op de saus. Zet de ovenschaal 25 tot 30 minuten in de oven.
Afbeelding
Gevulde pastaschelpen met champignonsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijk lekker dit recept ! Uw gasten zullen tevreden zijn ! 
Ingrediënten
300 g pastaschelpen (groot formaat)
600 g pompoen
350 g kastanjechampignons
2 uien
2 knoflook teentjes
1 laurier blaadje
1 tijm takje
250 g ricotta
120 g blauwschimmelkaas
400 ml groentebouillon
1 tl tomatenpuree
1 el sojasaus
olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493794
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid