Stoofpotje van konijn met jagersaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/26/2022 - 09:46
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt 40 g van de boter. Verdeel het konijn in stukken. Wikkel rond elk stuk een plakje spek. Kruid met peper en zout. Leg het konijn in een gietijzeren stoofpan en schenk er de gesmolten boter over. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
2 Smelt de resterende boter en strooi er de bloem in. Roer glad en blus met de bouillon en de madera. Blijf roeren tot een gebonden saus. Fruit de ui in een ander pannetje, blus met de witte wijn en roer er de tomatenpuree door. Voeg beide sauzen samen en voeg de champignons en aalbessengelei toe.
3 Schenk de saus over het konijn, zet een deksel op de stoofpan en laat nog 30 tot 45 minuten verder garen, tot het konijn zacht is. Roer regelmatig om.
4 Bestrooi met peterselie en serveer.
Afbeelding
Stoofpotje van konijn met jagersaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk stoofpotje van konijn in jagersaus
Ingrediënten
1 konijn in stukken
75 g gezouten spek (in plakjes)
50 cl gevogeltebouillon
10 cl madera
1 ui (gesnipperd)
10 cl droge witte wijn
1 el tomatenpuree
150 g champignons (in plakjes)
2 el bladpeterselie (gehakt)
2 el aalbessengelei
50 g bloem
120 g boter
peper
zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493792
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid