Kreeftenballetjes Arancini

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/25/2022 - 08:56
Bereidingswijze
-Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
-Voeg de sjalot toe en bak tot ze zacht is, ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst toe en roer door elkaar.
-Voeg de wijn toe en laat sudderen tot het vocht is verdampt.
-Voeg 25 cl bouillon toe en roer tot het bijna volledig is opgenomen, ongeveer 2 minuten. Ga door met het toevoegen van de bouillon, 25 cl per keer, onder voortdurend roeren en laat elke toevoeging van bouillon absorberen voordat je de volgende toevoegt. Kook tot de rijst zacht maar nog stevig is, ongeveer 20 minuten.
-Haal van het vuur en roer de Parmezaanse kaas, het citroensap, de peterselie, het zout en de peper erdoor.
-Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de risotto uit op de bakplaat om af te koelen tot kamertemperatuur, ongeveer 15 minuten.
-Smelt in een kleine koekenpan de resterende 1 theelepel boter en bak de erwten tot ze warm zijn. Roer de kreeft en room erdoor. Opzij zetten.
-Meng in een grote kom de risotto, 100 g panko, de Parmezaanse kaas en de eieren. Gebruik met vochtige handen ongeveer 2 eetlepels van het risottomengsel om balletjes ter grootte van een golfbal te vormen. Maak een inkeping in het midden van elke bal en steek een kleine hoeveelheid kreeft en erwten erin. Bedek het gat om de kreeft volledig te omsluiten en rol de ballen in de resterende panko om te coaten.
-Voeg in een grote pan met een zware bodem voldoende olie toe zodat deze 7 cm diep is. Verwarm op middelhoog vuur tot een frituurthermometer die in de olie is gestoken 180°C bereikt of een stuk brood dat erin wordt gegooid bruin begint te worden. Werk in porties en bak de rijstballen, af en toe draaiend, tot ze goudbruin zijn, ongeveer 4 tot 5 minuten.
-Laat uitlekken op keukenpapier en serveer.
Afbeelding
Kreeftenballetjes Arancini
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
24.00
Vertel iets leuks over dit recept
Krokante, romige kreeftenrisotto gevuld met boterachtige kreeftenstaart en erwten vormen het meest ongelooflijk onvergetelijke voorgerecht ooit. Eenvoudig te bereiden en makkelijk op voorhand  te maken, deze zijn elk feest waard... groot of klein. Ook lekker als aperitiefhapje ;  deze kreeft-arancini kan worden ingevroren !
Ingrediënten
3 eetlepels boter
1 grote sjalot, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geplet en gepeld
300 g arborio rijst
24 cl droge witte wijn, (bijv pinot grigio )
1,2 liter kreeftenbouillon, sudderend (gebruik kippenbouillon als je geen kreeftenbouillon kunt vinden)
250 g geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel citroensap
1 theelepel vers gehakte peterselie
1 1/2 theelepels zout
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
400 g panko (paneermeel)
100 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
2 eieren, losgeklopt
250 g kreeftenstaartvlees, gehakt in blokjes van circa 1 cm
100 g kop bevroren erwten, ontdooid
1 theelepel boter
1 eetlepel slagroom
olie om te frituren
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat en bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493783
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
The Suburban Soapbox - chef = Kelly
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid