Kreeft Newburg pasteitje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 11/25/2022 - 08:38
Bereidingswijze
-Bak de bladerdeeg gebakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking of rooster het brood en snijd ze in driehoeken. Opzij zetten.
-Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
-Roer de bloem erdoor en bak 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn.
-Klop langzaam de koffieroommelk erdoor tot het licht ingedikt is. Niet koken.
-voeg een paar eetlepels van het roommengsel toe aan de eieren en klop ondereen.
-Klop het eiermengsel langzaam door de room en draai het vuur laag. Blijf roeren tot het glad en romig is.
-Roer de kreeft, cognac, citroensap, zeste, nootmuskaat en zout erdoor.

Serveer de kreeft newburg in de bladerdeegschalen of op de toastpunten. Garneer eventueel met peterselie.
Afbeelding
Kreeft Newburg pasteitje
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een restaurantklassieker hier als voorgerecht . De Newburg kreeft is gemaakt van malse kreeftenbrokjes in een romige, cognac saus die vervolgens wordt geserveerd op bladerdeeg of met toastpunten. Makkelijk, feestelijk en binnen de 30 minuten op tafel ! 
Ingrediënten
5 el boter
2 el bloem
50 cl koffieroommelk
5 grote eidooiers, licht geklopt
500 g gekookt kreeftenvlees, in hapklare stukjes gesneden
3 el cognac
1 citroen, sap en rasp
1/4 tl nootmuskaat
1/4 tl zout
4 (diepgevroren) bladerdeegschelpen, of toastpunten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493782
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
The Suburban Soapbox
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid