Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 130°C.
-Kruid het gebraad aan alle kanten met zout en peper.
-Verhit olie in een pan op middelhoog vuur en schroei het vlees dicht in ongeveer 3 minuten per kant.
-Haal het gebraad uit de pan en zet apart.
-Draai het vuur middelhoog en voeg ui, wortel, tijm en laurierblaadjes toe. Schroei 3 minuten, roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 2 minuten.
-Roer het bier erdoor en schraap de bodem van de pan om te "blussen".
-Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 2 minuten sudderen.
-Roer de mosterd en runderbouillon erdoor, doe het gebraad terug in de pan en dek af met deksel.
-Zet in de oven en laat 4 uur sudderen.
-Braad ze met rode kool en smoor nog 1 uur of tot de kool zacht is en het gebraad gaar is.
-Kruid het gebraad aan alle kanten met zout en peper.
-Verhit olie in een pan op middelhoog vuur en schroei het vlees dicht in ongeveer 3 minuten per kant.
-Haal het gebraad uit de pan en zet apart.
-Draai het vuur middelhoog en voeg ui, wortel, tijm en laurierblaadjes toe. Schroei 3 minuten, roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 2 minuten.
-Roer het bier erdoor en schraap de bodem van de pan om te "blussen".
-Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 2 minuten sudderen.
-Roer de mosterd en runderbouillon erdoor, doe het gebraad terug in de pan en dek af met deksel.
-Zet in de oven en laat 4 uur sudderen.
-Braad ze met rode kool en smoor nog 1 uur of tot de kool zacht is en het gebraad gaar is.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk Duits recept ! Een klassieke maaltijd van in de oven gestoofd vlees en rode kool, met uien, wortelen, mosterd en donker bier.
Ingrediënten
1 gebraad van 2 kg Angus Beef ( chuck roast ) - zie foto -
2 theelepels zout
1 theelepel peper
1 eetlepel plantaardige olie
1 grote ui, in stukjes gesneden
3 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
4 takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 blikje tomatenpuree
1 fles bruin bier
70 g Duitse mosterd
1 liter runderbouillon
1 kleine krop rode kool, in linten gesneden
2 theelepels zout
1 theelepel peper
1 eetlepel plantaardige olie
1 grote ui, in stukjes gesneden
3 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
4 takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 blikje tomatenpuree
1 fles bruin bier
70 g Duitse mosterd
1 liter runderbouillon
1 kleine krop rode kool, in linten gesneden
Leuke tips
Chuck roast = braadstuk dat wordt gesneden uit het gedeelte tussen de rib eye en de nek van een rund.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493776
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid