Duitse stoofpot van rundvlees, bier en groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/24/2022 - 09:29
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 130°C.
-Kruid het gebraad aan alle kanten met zout en peper.
-Verhit olie in een pan op middelhoog vuur en schroei het vlees dicht in ongeveer 3 minuten per kant.
-Haal het gebraad uit de pan en zet apart.
-Draai het vuur middelhoog en voeg ui, wortel, tijm en laurierblaadjes toe. Schroei 3 minuten, roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 2 minuten.
-Roer het bier erdoor en schraap de bodem van de pan om te "blussen".
-Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 2 minuten sudderen.
-Roer de mosterd en runderbouillon erdoor, doe het gebraad terug in de pan en dek af met deksel.
-Zet in de oven en laat 4 uur sudderen.
-Braad ze met rode kool en smoor nog 1 uur of tot de kool zacht is en het gebraad gaar is.
Afbeelding
Duitse stoofpot van rundvlees, bier en groenten
Duitse stoofpot van rundvlees, bier en groenten
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk Duits recept !  Een klassieke maaltijd van in de oven gestoofd vlees en rode kool, met uien, wortelen, mosterd en donker bier.
Ingrediënten
1 gebraad van 2 kg Angus Beef ( chuck roast ) - zie foto -
2 theelepels zout
1 theelepel peper
1 eetlepel plantaardige olie
1 grote ui, in stukjes gesneden
3 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
4 takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 blikje tomatenpuree
1 fles bruin bier
70 g Duitse mosterd
1 liter runderbouillon
1 kleine krop rode kool, in linten gesneden
Leuke tips
Chuck roast = braadstuk dat wordt gesneden uit het gedeelte tussen de rib eye en de nek van een rund.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493776
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid