Vlammende rum punch

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/14/2022 - 09:48
Bereidingswijze
-Meng in een grote kan de rum, cognac, sinaasappelsap, grenadine, ananassap en suikersiroop met het kaneelstokje. Dek af en laat afkoelen tot het nodig is.
-Als je klaar bent om te serveren, warm je door in een pan als je het warm serveert, en breng je de punch over in een kom, of, als je het koud serveert, voeg je ijsblokjes toe.
-Snijd de sinaasappel in plakjes en steek de kruidnagel in de bovenste of onderste schijf. Drijf deze bovenop de punch.
-Verwarm een paar soeplepels cognac in een pan tot het stoomt. Giet het over de sinaasappelschijfjes en steek de cognac met een lange lucifer in brand. Als de vlammen zijn gedoofd, giet je de punch in glazen die zijn gegarneerd met gehalveerde sinaasappelschijfjes.
Afbeelding
Vlammende rum punch
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vul je huis met de aroma's van sinaasappels, kaneel en kruidnagel terwijl je dit winterse rumcocktailrecept maakt. Geweldig voor kerst  .  Dit recept is goed voor 1 liter .
Ingrediënten
200 ml donkere rum
100 ml brandy of cognac
Vers geperst sap van 3 grote sinaasappels
1 hele sinaasappel
45 ml grenadine
500 ml ananassap
30 ml suikersiroop
1 kaneelstokje
Kruidnagel
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1493707
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid