Rosbief met gekruide knolselderijgratin

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/14/2022 - 09:32
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180ºC/160ºC hetelucht/gasstand 4.
- Doe voor de gratin de room, melk, knoflook, nootmuskaat en tijm in een grote pan. Breng op smaak, breng aan de kook (maak je geen zorgen als het schift), haal van het vuur en laat trekken.
-Schil intussen de knolselderij en snijd in kwarten, snijd elk kwart in plakjes ter dikte van een muntstuk van 10 cent (gebruik een mandoline als je die hebt). Laat de plakjes in het hete melk- en roommengsel vallen , draai ze een of twee keer om ze te coaten en te voorkomen dat ze bruin worden.
-Beboter de schaal lichtjes, schep dan het knolselderijmengsel erin en druk aan zodat de lagen waterpas zijn.
-Dek af met beboterde folie en bak gedurende 1 uur.
-Haal de gratin uit de oven en zet apart.
-Verhoog het vuur tot 230ºC/210ºC ventilator/gas 8.
-Verhit de olie in een grote koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en braad aan alle kanten gedurende 10-12 minuten tot het mooi bruin is (3 minuten voor de boven- en onderkant van het gewricht en kort aan elk uiteinde).
-Leg het vlees in een grote braadslee en breng op smaak met zout en peper. Rooster 20 minuten voor rare, 25 voor medium-rare of 30 voor medium. Haal uit de oven, leg op een bord en dek goed af met folie. Laat 10-15 minuten rusten.
- strooi de geraspte kazen op de gratin . Keer terug naar de oven en bak, onbedekt, gedurende 10-15 minuten tot ze borrelen en goudbruin zijn.
-Snijd het rundvlees dwars op de draad in dunne plakjes en serveer eventueel met de saus en seizoensgroenten.
Afbeelding
Rosbief met gekruide knolselderijgratin
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Overheerlijke rosbeef met een romige gekruide knolselderijgratin. 
 
Ingrediënten
2 el olijfolie
1,5 kg rosbief
Voor de gratin :
400 ml room
200 ml volle melk
1 grote teen knoflook, geplet
2 tl vers geraspte nootmuskaat
8 takjes tijm, blaadjes ontdaan
1,2 kg knolselderij
Ongezouten boter om in te vetten
100 g cheddar, grof geraspt
25 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
Hulpmiddelen & keukengerei

18cm x 25cm ondiepe gratinschaal
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493705
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - delicious -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid